Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης η Πόρτο, ισοπαλία για Νάπολι και Μπαρτσελόνα

Η Πόρτο με γκολ του Γκαλένο στο 94’ νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στο «Ντραγκάο» και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League. Στο 1-1 έμειναν Νάπολι και Μπαρτσελόνα στην Ιταλία, πριν τη ρεβάνς στη Βαρκελώνη (12/3).

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης η Πόρτο, ισοπαλία για Νάπολι και Μπαρτσελόνα

Ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League έκανε η Πόρτο. Οι «δράκοι» κέρδισαν 1-0 την Άρσεναλ στο «Ντραγκάο» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης και πλέον θα κληθούν να το υπερασπιστούν στη ρεβάνς στο Λονδίνο στις 12 Μαρτίου για να πετύχουν τον στόχο τους. «Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Γουέντερσον Γκαλένο που βρήκε δίχτυα στο 94’ από ασίστ του Οτάβιο, ενώ οι «κανονιέρηδες» αν και είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν στο ματς δεν τις αξιοποίησαν.

Στο άλλο παιχνίδι, Νάπολι και Μπαρτσελόνα άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στον ιταλικό νότο και το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο θα ξεκαθαρίσει πλέον στη ρεβάνς στη Βαρκελώνη. Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ στο 60’ με το τέρμα που σημείωσε ο Λεβαντόφσκι από ασίστ του Πέδρι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Τσάβι.

Η Νάπολι, στο ντεμπούτο του Φραντσέσκο Καλτσόνα στην τεχνική της ηγεσία, πίεσε για την ισοφάριση και τελικά είδε τις επιθετικές της προσπάθειες να αποφέρουν «καρπούς» στο 75’ με τον Βίκτορ Οσιμέν. Ως το φινάλε, και οι δύο ομάδες έψαξαν κι ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βλέμματα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» στράφηκαν και στον Λαμίν Γιαμάλ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και 223 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των νοκ άουτ του Champions League.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
13/2: Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3, Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
14/2: Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0, Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου 1-0
20/2: Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0, Αϊντχόφεν – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1
21/2: Πόρτο – Άρσεναλ 1-0, Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
5/3: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου - Λάτσιο
6/3: Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη, Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία
12/3: Άρσεναλ – Πόρτο, Μπαρτσελόνα - Νάπολι
13/3: Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ, Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν