Όταν ο Βαλβέρδε επέστρεψε στο Καραϊσκάκη (pics,vids)

Στις 31 Οκτωβρίου του 2017 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Μέσι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Όταν ο Βαλβέρδε επέστρεψε στο Καραϊσκάκη (pics,vids)
Eurokinissi

Σε ένα παιχνίδι «σταθμό» στην ιστορία του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες στις 31 Οκτωβρίου του 2017 υποδέχτηκαν την Μπαρτσελόνα στην έδρα τους για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του «δαφνοστεφανωμένου» επισκίασε τόσο την παρουσία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη Λιονέλ Μέσι, όσο και το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Το ματς μπορεί να μην είχε γκολ και να έληξε 0-0, όμως διέθετε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, πέρα από το πάθος των δύο ομάδων. Είχε ένταση, είχε αγωνία, είχε τη βράβευσή του «τσινγκούρι» και την αποθέωση του από τους οπαδούς, ενώ είχε και το αξιοσημείωτο πως η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε για πρώτη φορά από το 2012 να σκοράρει στη φάση των ομίλων.

Το κορεό που είχαν ετοιμάσει οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί έκανε όλη την ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) Ευρώπη να «παραμιλάει». Από τους παίκτες που βρίσκονται ακόμη στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι Ομάρ, Κούτρης, Φορτούνης και Πάρντο (ως αλλαγή).

Οι συνθέσεις του αγώνα:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75' Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στένγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Αλμπα, Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο (45' Ντελοφέου), Σουάρεθ, Μέσι, Σουάρες

Η βράβευση του Ερνέστο Βαλβέρδε

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Η παρακάμερα του αγώνα

Το θρυλικό κορεό