Δημάτος: «Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα έμπαινε απευθείας στο Champions League»

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Δημάτος επισήμανε ότι αν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τελείωναν σήμερα, ο ΠΑΟΚ θα περνούσε απευθείας ως πρωταθλητής στο νέο Champions League των 36 ομάδων.

Δημάτος: «Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα έμπαινε απευθείας στο Champions League»

Ο έμπειρος δημοσιογράφος σε θέματα ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ranking της UEFA, Ανδρέας Δημάτος μίλησε στο Metropolis 95.5 και τόνισε ότι με την παρούσα βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ θα είχε ως πρωταθλητής απευθείας θέση στο νέο φορμάτ του Champions League.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα εκμεταλλευόταν την αναμόρφωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς αυτή τη στιγμή έχει τον καλύτερο συντελεστή από όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες, που προηγούνται στα πρωταθλήματα των χωρών από τη θέση 11 και κάτω του UEFA ranking.

Οι «μελανόλευκοι» έχουν 35,000 βαθμούς και έχουν ανεβεί στην 51 η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή συμβαίνουν τα εξής:

  • Στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας, που έχει… προς το παρόν καλύτερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ, είναι πίσω από την Παρτιζάν
  • Στην Τουρκία οι διεκδικήτριες του τίτλου έχουν χαμηλότερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ
  • Στην Ελβετία, το φαβορί για τον τίτλο, Γιουνγκ Μπόις, έχει μείνει πίσω σε συντελεστή από τον ΠΑΟΚ
  • Στην Ουκρανία, η Σαχτάρ έχει πέσει στην τέταρτη θέση
  • Στην Τσεχία, προηγείται η Σπάρτα Πράγας και όχι η Σλάβια Πράγας
  • Στη Δανία, η Κοπεγχάγη έχει χάσει αρκετό έδαφος στη βαθμολογία

Στην Κροατία, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με καλύτερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται επτά πόντους πίσω από την κορυφή όπου είναι η Χάιντουκ Σπλιτ που απέκλεισε φέτος ο Δικέφαλος.

Από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει πρωταθλήτρια με καλύτερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ. Μόνο στην Ουγγαρία, αν η Φερεντσβάρος αποκλείσει τον Ολυμπιακό και συνεχίσει στους «16» του Conference League.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει σε περίπτωση που στην πρώτη θέση ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται μια θέση υψηλότερα από τον ΠΑΟΚ στο UEFA Ranking.