Τα χρήματα που πήρε ο Ολυμπιακός από το περσινό Champions League

Η UEFA έδωσε στη δημοσιότητα το ποσό που εισέπραξε κάθε ομάδα που συμμετείχε πέρσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τα χρήματα που πήρε ο Ολυμπιακός από το περσινό Champions League

Για τον Ολυμπιακό ήταν πολύ σημαντικό να προκριθεί πέρσι στη φάση των ομίλων του Champions League. Μία διοργάνωση που έχει άλλη αίγλη και οι Πειραιώτες βρήκαν απέναντι τους ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πλην αυτών και το οικονομικό όφελος ήταν πολύ μεγάλο για την ομάδα του Πειραιά. Η UEFA έδωσε στη δημοσιότητα τα χρήματα που έλαβαν οι ομάδες που συμμετείχαν πέρσι στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ομοσπονδία ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του 31.072.000 €. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες έλαβαν 2 εκατ. € από τα play offs, ενώ 12.700.00 € ως μπόνους συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Από τον βαθμό που πήρε ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων έβαλε στο ταμείο του 500.000 €, ενώ από τα market pool της χώρας μας το οποίο πήρε όλο έλαβε 15.872.000 €. Συνολικά δηλαδή η ομάδα του Πειραιά έβαλε στο ταμείο της 31.072.000 €.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης πήρε 88.654.000 €, ενώ συνολικά η UEFA διέθεσε 1.412.602.000 € στις ομάδες που συμμετείχαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα ποσά που δόθηκαν σε όλες τις ομάδες την περασμένη αγωνιστική περίοδο.