Είδαν Γαλανόπουλο οι γερμανοί, αλλά δεν τρελάθηκαν…

Ο νεαρός χαφ δεν είναι αδιάφορος στους σκάουτερς της Μπουντεσλίγκα, αλλά όχι, ακόμα έστω, τόσο καλός για να δικαιολογεί τις αξιώσεις της ΑΕΚ.

Είδαν Γαλανόπουλο οι γερμανοί, αλλά δεν τρελάθηκαν…

Μπροστά σε πολλά γερμανικά… μάτια αγωνίστηκε χθες (23/10) ο νεαρός Κώστας Γαλανόπουλος. Και δεν εννοούμε εκείνα των παικτών της Μπάγερν Μονάχου, αλλά όσα ήταν στα επίσημα και στα δημοσιογραφικά θεωρεία του Ολυμπιακού Σταδίου.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως ο 21άχρονος χαφ τσεκάρεται από Γερμανούς σκάουτερς καθώς έχει προταθεί σε αρκετά κλαμπ της Μπουντεσλίγκα και της δεύτερης κατηγορίας της χώρας. Χθες λοιπόν, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι μια ουσιαστική γεύση από τον πιτσιρικά, αντιμετωπίζοντας εκείνος μια γερμανική ομάδα. Και για να ακριβολογούμε, την καλύτερη γερμανική ομάδα.

Σύμφωνα με τις διαρροές στην πιάτσα των μάνατζερ, ο Γαλανόπουλος δεν απογοήτευσε. Αλλά ούτε και… γοήτευσε. Η γενικότερη εντύπωση είναι πως πρόκειται για έναν ταλαντούχο και εξελίξιμο μέσο, που όμως αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογεί τις αξιώσεις των ιθυνόντων τον «Δικέφαλο». Διότι η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ζητάει από επτά έως δέκα εκατομμύρια ευρώ για την πώλησή του.

Ποιο είναι το μειονέκτημα του νεαρού; Η δημιουργία. Το να σπρώξει την μπάλα μπροστά. Το να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Και όταν μιλάμε για μεταγραφή σε ομάδα της Μπουντεσλίγκα, αυτές οι αρετές θεωρείται δεδομένο πως θα πρέπει να τις διαθέτει ο κάθε ποδοσφαιριστής.

Δεν ξέρουμε λοιπόν αν οι άνθρωποι της Στουτγκάρδης ή άλλων γερμανικών κλαμπ θα κάνουν κίνηση το καλοκαίρι για τον Γαλανόπουλο. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως περιμένουν από εκείνον το κάτι παραπάνω για να ενεργοποιηθούν με μεγαλύτερη προθυμία…