Ουζουνίδης: «Να μην έχουμε κουράγιο να… περπατήσουμε στο τέλος!»

Κάτι παραπάνω από το 100% τους πρέπει να δώσουν οι παίκτες της ΑΕΚ αύριο (22/10) απέναντι στην Μπάγερν για να νικήσουν όπως δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Ουζουνίδης: «Να μην έχουμε κουράγιο να… περπατήσουμε στο τέλος!»

Στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση του Champions League ο προπονητής της ΑΕΚ ρωτήθηκε το πώς είναι να αντιμετωπίσει μια ομάδα τέτοιου επιπέδου, που όμως υποτίθεται ότι είναι σε μια δύσκολη περίοδο. Αν μπορεί να αποτελέσει παγίδα αυτό. Και είπε: «Όχι, δεν το βλέπουμε έτσι. Είναι καταρχήν ευχαρίστηση να αντιμετωπίζουμε τέτοιο επιπέδου ομάδες. Όπως και για τους ποδοσφαιριστές μας όπως και για τον κόσμο. Η Μπάγερν δεν είναι στα καλύτερά της αυτή την περίοδο. Έχει κάποιους παίκτες που έχουν μεγαλώσει, δεν έχει την ίδια φρεσκάδα. Έχει αποκτήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές, που θα πρέπει όμως να μπούνε στη νοοτροπία. Είναι πρόκληση για όλους μας αυτό το ματς. Πρέπει να δώσουμε πάνω από το καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε κάτι».

Για το πού πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ, εξήγησε: «Δεν μας φοβίζει κάτι. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να εστιάσεις σε κάποιον παίκτη. Εμείς πρέπει να τρέξουμε πολύ και να παίξουμε καλή άμυνα. Και φυσικά να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να πεις ότι θα το ελέγχεις, πως θα κρατήσεις μπάλα. Αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε την Μπάγερν να έρθει κοντά στην περιοχή μας. Όσο πιο ψηλά είμαστε στο γήπεδο τόσο το καλύτερο για εμάς. Άμυνα μπορείς να παίξεις και ψηλά».

Για το αν πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό στη διάταξη της «Ένωσης», τόνισε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτά στη συνέντευξη Τύπου. Αυτό που θέλω εγώ είναι να δώσουν τα παιδιά πάνω από το 100% τους. Θα πρέπει στο τέλος του αγώνα να μην έχουμε κουράγιο να περπατήσουμε! Αυτό πρέπει να κάνουμε εμείς. Να τρέξουμε πολύ. Διαφοροποιήσεις ναι μπορεί να γίνουν στα πλάνα, αλλά το σημαντικό είναι να τρέξουμε».

Ρωτήθηκε για το πόσο σημαντική μπορεί να είναι η απουσία του Ριμπερί και είπε: «Σίγουρα είναι απώλεια για την Μπάγερν. Είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάνει τη διαφορά. Αλλά σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν παίκτες μεγάλης κλάσης που μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα. Όποιος και να παίξει λοιπόν από την Μπάγερν, θα είναι μεγάλης κλάσης παίκτης επομένως εμείς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συνολικά. Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε ατομικά, αλλά στο πώς θα τους δυσκολέψουμε να βγάλουν αυτά που μπορούν στο γήπεδο. Η Μπάγερν έδειξε στα τελευταία της παιχνίδια ότι μπορεί να χάσει. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση πως αν φτάσουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας μπορεί να καταφέρουμε κάτι».