Κόβατς: «Δεν φοβάμαι τίποτα αν...»

Μια νέα καλή εμφάνιση και τη δημιουργία ενός σερί νικών είναι το ζητούμενο στην Μπάγερν σύμφωνα με τα όσα είπαν σήμερα (22/10) στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Βαυαρών Νίκο Κόβατς και ο κεντρικός αμυντικός Νίκλας Σούλε.

Κόβατς: «Δεν φοβάμαι τίποτα αν...»

Σίγουρος για τη νίκη της Μπάγερν απέναντι στην ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο προπονητής της, Νίκο Κόβατς, αρκεί, όπως είπε, η ομάδα του να πιάσει την απόδοση του περασμένου Σαββάτου απέναντι στη Βόλφσμπουργκ.

Αρχικά ρωτήθηκε για τα γεγονότα της Παρασκευής και αν επηρέασαν τη δουλειά του και τόνισε: «Κατά τη διάρκεια της διακοπής των δύο εβδομάδων είχαμε την ευκαιρία να διορθώσουμε πράγματα και να καταφέρουμε τελικά να νικήσουμε το Σάββατο, αυτό έχει σημασία».

Του επισημάνθηκε ότι ο Σούλε είπε στις δηλώσεις του πως οι παίκτες θα δούνε σήμερα βίντεο της ΑΕΚ. Και ρωτήθηκε πόσο χρόνο έχει αφιερώσει στο ματς, για να απαντήσει: «Όντως σήμερα θα δούμε την ΑΕΚ, δεν είχαμε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά εγώ έχω ασχοληθεί με την ΑΕΚ, έχω δει τα σημαντικά της παιχνίδια και φυσικά αυτά που έπαιξε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τις απουσίες, τόνισε: Εκτός του Ριμπερί, αμφίβολος είναι και ο Αλάμπα, θα αποφασίσω αύριο. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι νίκες είναι πάντα σημαντικές, οπότε θέλουμε να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε ότι για την ΑΕΚ είναι η τελευταία της ευκαιρία για να κάνει κάτι στον όμιλο, επομένως περιμένω ένα δύσκολο ματς.

Σχετικά με το αν υπάρχει ομαδικό πνεύμα στην ομάδα, ξεκαθάρισε: Μου άρεσε το πάθος που δείξαμε με την Βόλσμπουργκ. Η ομάδα πάντα είχε ομαδικό πνεύμα.

Του σχολίασαν ότι ο Τόμας Μίλερ δεν έπαιξε το Σάββατο κι αν θα παίξει αύριο και είπε: Οι νίκες ανήκουν σε όλους επομένως σίγουρα και ο Τόμας χάρηκε που κερδίσαμε το Σάββατο. Το ροτέσιον είναι κάτι δεδομένο για το ρόστερ της Μπάγερν. Δεν μπορώ πάντως να αποκαλύψω τα πλάνα μου γι’ αύριο.

Ρωτήθηκε για την εξέλιξη του Νίκλας Σούλε και του έπλεξε το εγκώμιο: Πρόκειται για έναν… χαλαρό τύπο. Είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και έχει δυνατότητες. Είναι νέος ακόμα, αλλά μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα μέσα από τις συμμετοχές του στην Μπάγερν και την Εθνική.

Του ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί είπε την περασμένη Παρασκευή «Καλή διασκέδαση» προς τους δημοσιογράφους στο τέλος της έκτακτης συνέντευξης Τύπου και τόνισε: Δεν ήθελα να είμαι ειρωνικός. Δεν εννοούσα κάτι. Θα μπορούσα να πω καλό βράδυ.

Αν τον φοβίζει κάτι στο αυριανό ματς, είπε: Φόβο δεν έχω ποτέ. Σέβομαι όμως την ΑΕΚ. Μπορεί να μην έχει πόντους στον όμιλο, αλλά θα έχει ένα γεμάτο από οπαδούς Στάδιο και αυτό θα της δώσει ώθηση. Αλλά αν εμείς πιάσουμε την απόδοση του Σαββάτου δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.

Για το αν ξεχωρίζει κάποιους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, σημείωσε: Έχει πολλούς καλούς παίκτες. Είδα το ματς με την Μπενφίκα ξεχώρισα τον Κλωναρίδη. Γνωρίζω τον Λιβάγια και λυπάμαι που δεν μπορεί να παίξει. Το κλειδί όμως δεν είναι η ατομικότητα, αλλά η ομαδικότητα της ΑΕΚ. Αυτό θέλουμε να μπλοκάρουμε αύριο από την ΑΕΚ.


Σούλε: Ξέρω λίγα για την ΑΕΚ

Τους παίκτες της Μπάγερν εκπροσώπησε ο Νίκλας Σούλε και η πρώτη ερώτηση στην οποία απάντησε ήταν τι περιμένει από το αυριανό ματς και πώς κρίνει την κατάσταση της ομάδας του μετά τον τελευταίο δύσκολο διάστημα: «Θα σταθώ στο ότι κερδίσαμε το Σάββατο και πως η διάθεση μας είναι καλύτερη απ’ ότι δύο εβδομάδες πριν. Σίγουρα τέσσερα μη κερδισμένα παιχνίδια δεν είναι καλό για την ομάδα, αλλά η πρώτη νίκη ήρθε και μπορεί πλέον να μας οδηγήσει σε ένα νέο θετικό σερί. Αύριο θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια μαχητική ελληνική ομάδα, αλλά ήρθαμε φυσικά για το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν θα παίξει βασικός, είπε: «Δεν το γνωρίζω ακόμα».

Για το τι γνωρίζει από την ΑΕΚ, παραδέχτηκε: Λίγα πράγματα. Θα δούμε σήμερα το πρώτο βίντεο. Δεν γνωρίζω πάρα πολλά. Είδα το γήπεδο που θα παίξουμε και περιμένω ένα θερμό παιχνίδι. Επίσης περιμένω και τους οπαδούς της ΑΕΚ πως θα είναι θερμοί.

Στην ερώτηση πόσο σημαντικό είναι το ματς για τη συνέχεια της Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε: «Η πρώτη θέση είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό θα παίξουμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Τέλος, σχετικά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και αν έχει σημασία ποιον θα έχει δίπλα του, ξεκαθάρισε: «Όλοι μας είμαστε καλοί αμυντικοί. Το γεγονός ότι είχαμε τέσσερα άσχημα αποτελέσματα δε σημαίνει απολύτως τίποτε για την ποιότητα των αμυντικών μας».