Champions League: «Γονάτισε» την Μπαρτσελόνα η Σαχτάρ (1-0), Άνετα τη Νιουκάστλ η Ντόρτμουντ (2-0)

Μια από τις εκπλήξεις του φετινού Champions League πέτυχε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία υπέταξε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο Αμβούργο και «έβαλε φωτιά» στον 8ο όμιλο! Η Ντόρτμουντ έκανε το «δύο στα δύο» απέναντι στη Νιουκάστλ, την οποία νίκησε και στη Γερμανία, αυτή τη φορά με 2-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «16». Δείτε τα γκολ.

Champions League: «Γονάτισε» την Μπαρτσελόνα η Σαχτάρ (1-0), Άνετα τη Νιουκάστλ η Ντόρτμουντ (2-0)

Τεράστια νίκη πέτυχε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στο Αμβούργο για την 4η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League και έμεινε ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Η Σαχτάρ έφτασε στη νίκη με ένα εντυπωσιακό γκολ καθώς με μια μακρινή μπαλιά του Σουντάκοφ ο Γκοχολεϊσβίλι βρέθηκε στον χώρο από τα δεξιά και εκείνος με εξαιρετική σέντρα βρήκε το κεφάλι του Σικάν, ο οποίος νίκησε τον Τερ Στέγκεν με μια εξαίσια κεφαλιά.

Με αυτόν τον τρόπο οι Ουκρανοί «έπιασαν» την Πόρτο στους 6 βαθμούς, στο -3 από την Μπαρτσελόνα και μπήκαν «στο κόλπο» της πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Champions League, αποκτώντας παράλληλα σημαντικό προβάδισμα για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίζνικ - Γκοχολεϊσβίλι, Μποντάρ, Ρακίτσκι, Ματβιγιένκο - Στεπανένκο (73' Ναζαρίνα) - Ζούμκοφ, Κρίσκιβ, Σουντάκοφ, Παλμάρες - Σικάν (62' Κέλσι).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν - Αλόνσο (60' Μπαλντέ), Κρίστενσεν, Αραούχο, Κανσέλο - Γκάβι (81' Γκάβι), Ρομέου (59' Πέδρι), Γκιντογκάν - Τόρες (59' Φέλιξ), Ραφίνια (59' Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι.

«Κίτρινη» υπεροχή

Άλμα πρόκρισης έκανε η Ντόρτμουντ, η οποία νίκησε με 2-0 στο «Βεστφάλεν» την Νιουκάστλ, «ζευγάρωσε» τις νίκες της απέναντι στους Άγγλους και πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την κυριαρχία τους στο ξεκίνημα του ματς, και μάλιστα με στιλ, με τον Φάλκριγκ να σκοράρει με ωραία κεφαλιά απέναντι στον Πόουπ έπειτα από αξιοθαύμαστη συνεργασία με τον Σάμπιτζερ.

Οι Βεστφαλοί «σφράγισαν» τη νίκη στο 79’ με τον Μπραντ να πλασάρει με το αριστερό έπειτα από την κάθετη του Αντεγιέμι.

Έτσι η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στις «καρακάξες» για την πρόκριση στους «16» ενώ απέκτησε και «μαξιλαράκι» 5 βαθμών από τη Μίλαν, λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα των «ροσονέρι» με την Παρί Σεν Ζερμέν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ - Ζίλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ρίερσον - Σάμπιτζερ, Εζκάν - Μπραντ, Ενμέτσα, Αντεγιέμι (81' Ρόις) - Φάλκριγκ (86' Μουκόκο).

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ - Χολ (46' Αλμιρόν), Σαρ, Λασέλ, Τρίπιερ - Γκιμαράες, Ουίλοκ (80' Μάιλι), Λόνγκσταφ - Ζοέλινγκτον, Ουίλσον (46' Γκόρντον), Λιβραμέντο.