Τσιγκρίνσκι: «Δεν ήμουν έτοιμος να παίξω στην Μπαρτσελόνα»

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που αγωνίζεται πλέον στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, μίλησε για το πέρασμά του από τη Βαρκελώνη και εξήγησε τους λόγους που δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει στους Καταλανούς.

Τσιγκρίνσκι: «Δεν ήμουν έτοιμος να παίξω στην Μπαρτσελόνα»

Συνέντευξη για την περίοδο που βρέθηκε στην Μπαρτσελόνα παραχώρησε στο «Athletic» ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, με αφορμή την αναμέτρηση της νυν ομάδας του, Σαχτάρ κόντρα στους «μπλαουγκράνα».

Ο Ουκρανός στόπερ παραδέχθηκε πως δεν ήταν έτοιμος να φορέσει τη φανέλα των Καταλανών, καθώς βρισκόταν σε μικρή ηλικία, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τότε προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα: «Η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν ότι έφτασα την τελευταία μέρα της μεταγραφικής αγοράς, οπότε η σεζόν είχε ήδη ξεκινήσει και δεν είχα χρόνο να προσαρμοστώ.

Έπρεπε να ενσωματωθώ απευθείας στην ομάδα και αυτό ήταν το δύσκολο μέρος γιατί χωρίς να γνωρίζω τη γλώσσα, χωρίς να γνωρίζω τις ιδέες του Γκουαρδιόλα… ήταν δύσκολο να αρχίσω να παίζω».

Για τον Γκουαρδιόλα και το πόσο τον βοήθησε: «Σχεδόν από την πρώτη μέρα είχε ξεκινήσει να με βοηθάει με μαθήματα ισπανικών, για παράδειγμα. Αλλά για να πω την αλήθεια, είχα λίγο άγχος. Θυμάμαι ότι μιλούσα με τον Γκουαρδιόλα και μου είπε "Ντμίτρο, βλέπω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος, οπότε μην προσπαθήσεις να υπερφορτώσεις τον εαυτό σου. Ξέρω ότι κάνεις πάντα επιπλέον πράγματα στο ξενοδοχείο όπου μένεις, πηγαίνεις και κάνεις γυμναστήριο εκεί, αλλά άκου. θέλω να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που σου λέω". Η σχέση μου με τον Πεπ ήταν φανταστική. Προσπάθησε να με βοηθήσει όταν είχα κάποια επιπλέον πίεση. Ακόμα και αργότερα, όταν σταμάτησα να παίζω πολύ, ήμουν πάντα σε επαφή μαζί του. Πάντα ένιωθα υποστήριξη από αυτόν. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που μου έδωσε, που πίστεψε σε μένα».

Για το αν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα: «Μάλλον δεν είχα αρκετή εμπειρία ή ηρεμία για να δω τα πράγματα καθαρά. Ήμουν 22 ετών, νέος ακόμα και άπειρος. Δεν μπορείς να είσαι εξαιρετικά ισορροπημένος ψυχικά. Ίσως έχασα ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι κέρδισα επίσης πολλά πράγματα ψυχικά και ψυχολογικά που ήταν χρήσιμα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρό μου αλλά και για τη ζωή μου».

Για το ματς της Σαχτάρ με την Μπαρτσελόνα: «Είναι δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας όταν ξέρεις ότι η χώρα σου, η οικογένεια και οι φίλοι σου βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Είναι πρόκληση για εμάς γιατί τελικά τα πράγματα δεν είναι εύκολα και αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Είμαστε η Ουκρανία. Είναι σαν να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας, την ανεξαρτησία μας».