ΑΕΚ-Αντβέρπ 1-2: Άργησε να ρισκάρει, συνέχεια στο Europa League (highlights)

Η ΑΕΚ έχασε ξανά από την Αντβέρπ (1-2) και αποκλείστηκε από το Champions League συνεχίζοντας στους ομίλους του Europa League. Πήγε για το θαύμα πάλι με Αραούχο στο τέλος, αλλά...

ΑΕΚ-Αντβέρπ 1-2: Άργησε να ρισκάρει, συνέχεια στο Europa League (highlights)

Δεν μπόρεσε η ΑΕΚ να προκριθεί στους ομίλους του Champions League και θα συνεχίσει στο Europa League καθώς η Αντβέρπ τη νίκησε και στην Αθήνα με 2-1 και δίκαια πήρε το το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Η προσπάθεια πήγε να γίνει πάλι για ανατροπή στο τέλος με τον Αραούχο πρωταγωνιστή, αλλά η Αντβέρπ πέτυχε και δεύτερο γκολ και έσβησε το όνειρο για την νταμπλούχο Ελλάδας.

Η ΑΕΚ χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία άρχισε με τον Πόνσε σέντερ φορ ενώ ο Πινέδα ήταν στην ενδεκάδα μαζί με τον Σιμάνσκι στον άξονα. Ο Τσούμπερ ήταν υποστηρικτής του Πόνσε και ο Στάνκοβιτς κανονικά στην εστία. Κάνοντας μάλιστα και μια πρώτη απόκρουση στο 4' σε σουτ του Μούγια.

Η ΑΕΚ άρχισε σταδιακά να παίρνει τον έλεγχο και να κάνει τελικές προσπάθειες, είχε αρκετές, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία της ήταν στο 24' όταν το σουτ του Έκι Πόνσε από την περιοχή εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Μπιτέ. Η Άντβερπ έκλεινε τους χώρους και άντεξε σε ένα διάστημα που η ΑΕΚ με μπροστάρη τον Σιμάνσκι πίεζε ψηλά και έκλεβε μπάλες. Ο Πόνσε είχε καλή στιγμή και στο 16' με κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ από σέντρα του Χατζισαφί, ενώ ακόμη μία κεφαλιά του Αργεντινού από προσπάθεια του Πινέδα δεν βρήκε στόχο.

Στο ίδιο τέμπο προσοχής και χωρίς αλλαγές άρχισε το β μέρος. Στο 53' η ΑΕΚ είχε ευκαιρία με τον Πινέδα, αλλά το γύρισμα κόπηκε από τον Αλντερβάιρελντ πριν φτάσει σε παίκτη στην περιοχή. Με τον έμπειρο Βέλγο να προλαβαίνει στην κόντρα και τον Πόνσε στο 57'.

Στο 61' η Αντβέρπ έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Μούγια στο κενό τέρμα μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και γύρισμα του Μπαλικουισά. Και στο 65' ο Φαν Μπόμελ έκανε αναγκαστικές αλλαγές με τον έξοχο Αλντερβάιρελντ να φεύγει με πρόβλημα στον ώμο. Ο Αλμέιδα έβαλε Ελίασον και Αραούχο, αλλά το γκολ το έβαλε η Αντβέρπ. Στο 73' από εκτέλεση πλαγίου ο Ρότα έχασε τον Μπαλικουισά που σέντραρε και ο Γκιράνο Κερκ έχοντας ξεφύγει από τον Χατζισαφί έκανε άνετα το 0-1.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αλμέιδα ρίσκαρε ακόμη περισσότερο και βρήκε το γκολ στο 90' με τον Σέρχιο Αραούχο από σέντρα του Ελίασον. Η ΑΕΚ είχε χρόνο για νέα επική ανατροπή, αλλά σε αντεπίθεση ο Ανγκέ Μπαλικουισά ξέφυγε στο χώρο από τον Πινέδα και πλάσαρε τον Στάνκοβιτς για το 1-2.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-Αντβέρπ 1-2

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: 73' Κέρκ 0-1, 90' Αραούχο 1-1, 95' Μπαλικουισά 1-2

Διαιτητής: Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Κίτρινες: 97' Μάνταλος

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (80΄Πισάρο), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (80' Μάνταλος), Άμραμπατ (70' Ελίασον), Τσούμπερ (70' Αραούχο), Πόνσε

Αντβέρπ: Μπιτέ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ (65' λ.τ. Φαν ντεν Μπος), Κουλιμπαλί, Βάινς, Εκέλενκαμπ (66' Κερκ), Κεϊτά, Φερμίρεν, Μούγια, Μπαλικουισά (95' Οντρέικα), Γιάνσεν (83' Γιουσούφ)