Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Ο Μπρούμα…έσβησε το όνειρο

Η Μπράγκα κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και τον έστειλε στους Ομίλους του Europa League. Το γκολ ο Μπρούμα στο 83ο λεπτό.

Παναθηναϊκός – Μπράγκα 0-1: Ο Μπρούμα…έσβησε το όνειρο

Όνειρο ήταν και πάει η συμμετοχή του ΠΑΟ στους ομίλους του Champions League ύστερα από χρόνια. Η Μπράγκα κέρδισε και μέσα στο ΟΑΚΑ (0-1) τους «πράσινους» και με συνολικό σκορ 3-1 θα κουνήσει σεντόνι.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League. Το γκολ που έκανε τη διαφορά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Μπρούμα στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Μπράγκα μπήκε καλύτερα στο ματς με τον Παναθηναϊκό να είναι νευρικός και κάνει εύκολα το λάθος. Μετά το 15’ οι «πράσινοι» κράτησαν μπάλα και…χτύπησαν από αριστερά, εκεί όπου ο Μπρούμα έχασε όλες τις μονομαχίες από τον Βαγιαννίδη και ο Παλάσιος είχε κέφια.

Δημιουργήθηκαν κίνδυνοι για τους Πορτογάλους (δυο φορές γύρισε την μπάλα επικίνδυνα ο Παλάσιος αλλά Ιωαννίδης, Μαντσίνι δεν κατάφεραν να απειλήσουν) αλλά κράτησαν το μηδέν ενώ ο Ματέους είχε φοβερή επέμβαση σε κεφαλιά του Βαγιαννίδη στο τέλος του α’ ημιχρόνου (45’). Σταθερός και ο Μπρινιόλι έκανε τρομερή απόκρουση στο σουτ του Ρουίθ στο 31’ και εν συνεχεία ο Χουάνκαρ έβαλε σωτήρια την κόντρα.

Παρόμοιο το σκηνικό και στην επανάληψη, με τον Παλάσιος να είναι αυτός που είχε την καλύτερη στιγμή αλλά τον Ματέους να λέει όχι ενώ η Μπράγκα είχε τις δικές της στιγμές με τον εκρηκτικό Τζαλό, ο οποίος στη συνέχεια έγινε αλλαγή όπως βγήκαν και οι Παλάσιος, Ιωαννίδης από την πλευρά του ΠΑΟ αν και οι δυο ήταν δραστήριοι, κινητικοί και δημιουργούσαν προβλήματα.

Η Μπράγκα με την είσοδο του Πίζι κέρδισε μέτρα, κράτησε μπάλα αφού ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας έδωσε ισορροπία στη μεσαία γραμμή. Εκεί όπου οι «πράσινοι» είχαν κυριαρχήσει είναι η αλήθεια αλλά μετά τις αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η εικόνα του ΠΑΟ δεν ήταν καλύτερη ενώ αντίθετα η Μπράγκα πήγε το ματς εκεί που ήθελε και οι κινήσεις έπιασαν. Μάλιστα στο 83’ μετά το λάθος του Μάγκνουσον, ο Πίζι σήκωσε κεφάλι, είδε τον Όρτα και ο τελευταίος πάσαρε στον Μπρούμα, ο οποίος με έξοχο πλασέ έκανε το 0-1.

Οι «πράσινοι» είχαν τις ευκαιρίες να απαντήσουν αμέσως με Τζούρισιτς, Σπόραρ και Σένκεφελντ, σε ένα διάστημα όπου η Μπράγκα αν και πέτυχε αυτό που ήθελε με το γκολ του Μπρούμα, εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

Μετά τις τρεις διαδοχικές καλές στιγμές για το 1-1, ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που δεν ισοφάρισε...έσβησε, ακολούθησε και η αποβολή του Χουάνκαρ και στο τέλος οι Πορτογάλοι πανηγύρισαν μέσα στο ΟΑΚΑ.


ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΡΑΓΚΑ 0-1

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο

Σκόρερ: 83’ Μπρούμα

Κόκκινη: 90'+1' Χουάνκαρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι - Βαγιαννίδης, Γεντβάι (43’ λ. τρ. Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Πέρεθ (78’ Τσέριν), Βιλένα- Μπερνάρ (78’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (61’ Αϊτόρ), Μαντσίνι – Ιωαννίδης (61’ Σπόραρ)

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους - Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ (49’ λ. τρ. Σάατσι), Μαρίν - Αντρέ Όρτα (64’ Πίζι), Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα- Τζαλό (64΄ Σαλαζάρ), Μπρούμα (87’ Ολιβέιρα), Αμπέλ Ρουίς (87’ Μπαντζά)