Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Όλα για όλα στη ρεβάνς

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από την Αντβέρπ που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 51ο λεπτό. Σκόρερ ο Γιάνσεν στο 16ο λεπτό.

Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0: Όλα για όλα στη ρεβάνς

Η ΑΕΚ έχασε στην Αμβέρσα από την Αντβέρπ με 1-0 και καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Πίεσε η ομάδα του Αλμέιδα αλλά δεν σκόραρε απέναντι στην ηρωική ομάδα του Φαν Μπόμελ που έπαιζε με δέκα από το 51' αλλά κράτησε.

Η Αντβέρπ θέλησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και μπήκε με ενθουσιασμό, θέλοντας να παίξει αρκετά από αριστερά με τον δραστήριο Μπαλικουισά. Πήγε από εκεί η μπάλα, δημιούργησε ζητήματα αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να ηρεμήσει τον αγώνα.

Σε μια ανύποπτη φάση, όπου η μεσαία γραμμή και η άμυνα της ΑΕΚ…κοιμήθηκε η Αντβέρπ έκανε το 1-0 με το βαρύ πυροβολικό της, τον Γιάνσεν. Με υπέροχο πλασέ στο 16’ σκόραρε αφού πρώτα οι Κεϊτά, Φερμίρεν συνδυάστηκαν χωρίς κανείς από την ΑΕΚ να τους πιέσει.

Μετά το 1-0 η ΑΕΚ αφού ξεπέρασε την ψυχρολουσία, πήρε τα ηνία, έπαιξε αρκετά από δεξιά τον Άμραμπατ και ο Λιβάι Γκαρσία απείλησε σε τρεις περιπτώσεις πριν γίνει αλλαγή αναγκαστική και πάρει τη θέση του ο Πόνσε, ο οποίος στην πρώτη του αποστολή στην επιστροφή του στην ΑΕΚ πήρε και χρόνο συμμετοχής.

Μέχρι και το τέλος του α’ μέρους οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν εκείνοι που απειλούσαν, με τον Τσούμπερ να ανεβάζει κι αυτός ταχύτητα, τον Γκατσίνοβιτς να είναι παντού αλλά το γκολ δεν ήρθε σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι γηπεδούχοι χωρίς να εντυπωσιάσουν ήταν μπροστά με 1-0.

Στην επανάληψη όλα άλλαξαν μετά την αποβολή του Μπατάιγ στο 51’. Η Αντβέρπ γύρισε όλη πίσω, περίμενε και η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει λύσεις για να φτιάξει φάση.

Η αλήθεια είναι πως πιο εύκολα η ομάδα του Αλμέιδα απειλούσε όταν έπαιζε με 11 η Αντβέρπ παρά όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο. Η τριάδα στην άμυνα των γηπεδούχων λειτούργησε εξαιρετικά ενώ ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς και τους Αραούχο, Ελίασον, Μάνταλο, ψάχνοντας μια ενέργεια, μια πάσα που θα κάνει τη διαφορά.

Η ΑΕΚ είχε…κολλήσει και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη της καλή ευκαιρία μετά την αποβολή ήταν στο 78’ με τον Μάνταλο! Μάλιστα στο 84’ η Αντβέρπ ήταν αυτή που είχε την καλύτερη στιγμή με τον Κουλιμπαλί να πλασάρει μόνος άουτ απέναντι στον Αθανασιάδη, ο οποίος δεν βγήκε γιατί νόμιζε πως ο Μούγια θα υποδεικνυόταν σε θέση οφ σάιντ αλλά ο φορ των γηπεδούχων σωστά δεν έκανε συμμετοχή στη φάση και ο κεντρικός αμυντικός των Βέλγων έχασε την τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Ο Πόνσε στο 88’ είχε μια καλή κεφαλιά αλλά ο Μπουτέζ κράτησε και πάλι το μηδέν ενώ στις καθυστερήσεις ο Μουκουντί είχε την ευκαιρία για το 1-1.
«ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ»

Γήπεδο Μποσουίλ

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΑΕΚ 1-0

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

Σκόρερ: 16’ Γιάνσεν

Κόκκινη: Μπατάιγ (51')

Οι συνθέσεις…

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέζ - Ντε Λάετ, Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί – Εκέλενκαμπ (55’ Φαν ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμίρεν – Μπαλικουισά, Οντρέικα (55’ Βινς), Γιάνσεν (70’ Μούγια)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Σιντιμπέ (68’ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (68’ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68’ Μάνταλος), Γκαρσία (36’ λ. τρ. Πόνσε)