Συγγνώμη εμείς από εσένα, Σέρχιο Αραούχο

Ένας μεγάλος πρωταγωνιστής ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος ο Σέρχιο Αραούχο. Υπέγραψε τη μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ και επιμένει να προσπαθεί για το αδύνατο. 

Συγγνώμη εμείς από εσένα, Σέρχιο Αραούχο

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι ο Σέρχιο Αραούχο που επέστρεψε από το σοβαρό τραυματισμό του μήνες νωρίτερα, θα έπαιρνε από το χέρι την ΑΕΚ για να τη στείλει από τον εφιάλτη του αποκλεισμού σε μια μυθική πρόκριση. Σε ένα φινάλε που είχε ξεκάθαρα τη δική του υπογραφή κι ας ήταν ο Βίντα αυτός που πανέξυπνα και παμπόνηρα νίκησε τον εκπληκτικό Λιβάκοβιτς.

Ο Αραούχο έβαλε το γκολ της... παράτασης και κέρδισε το πέναλτι της πρόκρισης από τον Λιούμπισιτς. Ερχόμενος από τον πάγκο έκανε τη διαφορά. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που δε χρειαζόταν αυτό το κατόρθωμα για να πείσει ότι είναι σπουδαίος.

Κι ένας υπέροχος άνθρωπος που στην Ελλάδα συνεχίζει να δίνει μαθήματα. Και να προσπαθεί για κάτι που μοιάζει πολύ πιο ανίκητο από κάθε άμυνα, από κάθε Λιβάκοβιτς, από κάθε αγωνιστικό εμπόδιο: την ανοησία της βίας.

Ό,τι μπορεί κάνει. Και με τον Άλκη και για τον Μιχάλη. Ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του επειδή δεν έχει καταφέρει αυτός και οι συνάδελφοί του να πείσουν πως το ποδόσφαιρο είναι απλά ένας σπορ. Ένα καταφύγιο διασκέδασης για ενενήντα λεπτά, όχι ένα πεδίο εγκληματικότητας και δολοφονιών.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή οφείλουμε όλοι μας. Για μία ακόμη φορά.

Σίγουρα και η Ντινάμο στον Λιβάκοβιτς. Ειδικά ο προπονητής του, καθώς την ώρα που η ΑΕΚ χυμούσε για την ισοφάριση, ο διεθνής Κροάτης τεράστιος γκολκίπερ εκλιπαρούσε και ούρλιαζε στον πάγκο να κάνει αλλαγές. Μία έκανε ο Μπίστσαν σε όλο το ματς, θόλωσε στο τέλος και έζησε τη χειρότερη βραδιά της ζωής του, όπως δήλωσε. Η ΑΕΚ τον υποχρέωσε σε αυτό, αλλά κι ο ίδιος έστω κι αν γενικά για ενενήντα λεπτά είχε πανέξυπνη τακτική απέναντι στον Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στα δύο ματς και άξιζε να προκριθεί, θα ήταν ποδοσφαιρικά άδικο. Έγινε με τρόπο αξέχαστο για να τιμηθεί έτσι ακόμη περισσότερο ο αείμνηστος φίλαθλός της. Όσο για τον Νορβηγό ρέφερι ήταν αλλού γι΄αλλού, τον γλίτωσαν οι συνεργάτες του στα δύσκολα, ενώ στο τέλος ο Αγγλος στο VAR δεν πολυπρόσεξε τον Βίντα που έγινε πριν σκοράρει ολίγον... «Ιμπόρα» στο Γκενκ, στο πέναλτι που είχε πιάσει ο Πασχαλάκης και επαναλήφθηκε.