Παίξτε μπάλα, όχι ...πόλεμο!

Η ΑΕΚ τίμησε την μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή, αφιερώνοντας του το «διπλό» στο Ζάγκρεμπ κι οι φίλοι της οφείλουν να την συνδράμουν αποφεύγοντας ...παρατράγουδα για να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός της Ντιναμό

Παίξτε μπάλα, όχι ...πόλεμο!

Στο εικονοστάσι της μνήμης των φίλων της ΑΕΚ πέρασε η ευρωπαϊκή βραδιά στο Ζάγκρεμπ.

Όχι μόνο γιατί η ομάδα τους είναι, μετά το 2-1 επί της Ντιναμό (και μάλιστα μ’ ανατροπή) εγγύτερα στο ν’ αποτελέσει...παρτενέρ της Αντβέρπ στα play offs, όπου θα κριθεί ένα εισιτήριο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, αλλά γιατί ανταποκρίθηκε σε μια (σιωπηρή υποχρέωση που (θέλοντας και μη...) ανέλαβε, έναντι του κοινού της, το ποδοσφαιρικό της τμήμα μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου έξω από το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας.

Ο αδόκητος θάνατος του Μιχάλη Κατσουρή, κατά την επιδρομή των πολλαπλής προέλευσης χούλιγκανς (Kροατών, Ελλήνων και ξένων...) προσέθεσε βάρος στο θυμικό και στην ψυχολογία όλων στο «κιτρινόμαυρο οικοδόμημα», αλλά και «πρέπει» στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.

Πίεση δηλαδή. Στην οποία αντεπεξήλθαν κόντρα σε μια καλή ομάδα.

Καλύτερη τους για ν’ ακριβολογούμε για μια ώρα αγώνα.

Διάστημα που η ...περσινή ΑΕΚ μόνο φευγαλέα εμφανίστηκε στο τερέν του «Mάξιμιρ».

Διάστημα που ο ΜVP της περσινής περιόδου Πινέδα ψαχνόταν στα αριστερά, ως αντι-Γκατσίνοβιτς (παρότι έχει ξαναπαίξει εκεί επιτυχημένα), κάνοντας την απουσία του στον άξονα να ...φωνάζει.

Την ίδια στιγμή πρόβλημα υπήρχε και στα δεξιά με τον Σιντιμπέ να μην αποδεικνύει ότι είναι πιο δημιουργικός από τον Ρότα και τον Ελιάσον μακριά από τον καλό του εαυτό.

Όμως όλα αυτά ήταν... παρανυχίδες μπροστά στο πραγματικό πρόβλημα που δεν ήταν άλλο από το ότι η AEK δεν πίεζε τόσο όσο πέρσι.

Ψυχολογία;

Πρώτο ματς στην σεζόν;

Όπως και να’ χει το 1-0 ως το 59’, βάσει εικόνας, έμοιαζε κολακευτικό κι επετεύχθη γιατί κρατούσαν τα ...μπόσικα οι Στάνκοβιτς και Bίντα λειτουργώντας ως «κυματοθραύστες» κι... έμπνευση των υπολοίπων.

«Mπροστά» στο ίδιο διάστημα ότι καλό έκανε η ΑΕΚ πέρασε από τα πόδια του Τσούμπερ.
Ο ΜVP των πλέι οφς του πρωταθλήματος έβαλε στις ..ράγες των ευρωπαϊκών την ομάδα του ισοφαρίζοντας και το ματς άλλαξε όλο.

Αφού κι η σπασμωδική αντίδραση των γηπεδούχων αμέσως μετά το 1-1 δεν καρποφόρησε (ελέω Στάνκοβιτς και δοκαριού) στο υπόλοιπο μισάωρο η ΑΕΚ (χάρη και στις αποχωρήσεις των Ιβανούτσετς - Mπουλάτ) ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση φτάνοντας στη νίκη με συνεργασία τριών «φρέσκων».

Του Αραούχο (πρώτο του ματς από τον Απρίλη και την εγχείριση), του ντεμπιτάντ (σ’ επίσημο ματς) Πισάρο και του Κώστα Γαλανόπουλου.

Που έγραψε ιστορία.

Όχι μόνο σηκώνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο πανηγυρίζοντας το γκολ στο ...άφωνο «Μάξιμιρ», αλλά γιατί έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο παρθενικό ευρωπαϊκό ματς (μετά από 237) που η ΑΕΚ ξεκίνησε χωρίς συμπατριώτη μας!

Το Σάββατο δεν μοιάζει το πιθανότερο ο Γαλανόπουλος να ξεκινήσει, αλλά η AEK θα έχει 30.000 Έλληνες στο πλευρό της, στην προσπάθεια της να ολοκληρώσει τον αποκλεισμό της Ντιναμό.

Ο κόσμος της είναι εξοργισμένος, σκασμένος, «μαυρισμένος», απ’ ότι συνέβη πριν 9 μέρες, αλλά το μόνο που οφείλει να κάνει είναι να «παίξει μπάλα» κι όχι... πόλεμο!

Ήτοι να δείξει αυτοσυγκράτηση ωθώντας την ομάδα του με την φωνή του (και μόνο) να τελειώσει τη ...δουλειά.

Οι παίκτες της κροατικής ομάδας δεν φταίνε σε τίποτα, για όσα έκανε μια δράκα τύπων του κοινού ποινικού δικαίου (γιατί οπαδοί δεν είναι...), ώστε να εκτονωθεί κανείς πάνω τους.

Όσο για τους συλληφθέντες θα δικαστούν , εφόσον το κρίνουν ανακριτές κι εισαγγελείς, από αρμόδια όργανα της πολιτείας (δικαστές).

Η ΑΕΚ, με τη βοήθεια της κοινού της, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ολοκληρώσει την... καταδίκη της Ντινάμο Ζάγκρερμπ και των νεοναζί οπαδών της στη μιζέρια του Εuropa League.