Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 5-6 : Άντεξε και προκρίθηκε!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το… θαύμα στη Μασσαλία, καθώς κέρδισε με 6-5 στα πέναλτι τη Μαρσέιγ και προκρίθηκε στα play off του Champions League

Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 5-6 : Άντεξε και προκρίθηκε!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τεράστια ανατροπή και πήρε μεγάλη πρόκριση στη Μασσαλία κερδίζοντας με 6-5 την Μαρσέιγ στη Γαλλία και πήρε την πρόκριση στα play off του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας… εφιάλτης για τους «πράσινους», οι οποίοι από το πρώτο κιόλας λεπτό είδαν τη Μαρσέιγ να τους πιέζει ασφυκτικά και στο 2’ με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει το 1-0.

Η συνέχεια ήταν μια… απελπισία για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, καθώς οι Γάλλοι είχαν «εγκλωβίσει» τους Πέρεθ και Βιλενα με συνέπεια ο Μάγκνουσον να αναγκάζεται να υποδύεται τον πλέι μέικερ και να «πουλάει» τη μπάλα.

Οι Γάλλοι έκλεβαν τις μπάλες και σαν… λυσσασμένοι εφορμούσαν στην εστία του Μπρινιόλι που πάλευε να αποσοβήσει τον έναν κίνδυνο πίσω από τον άλλον.

Στο 45+1’ όμως ξανά ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από σέντρα του Κλος έκανε ωραίο πλασέ μπροστά στον Μάγκνουσον έκανε το 2-0.

Η αλλαγή του Παλάσιος με τον αρνητικό Βέρμπιτς έδωσε περισσότερη ζωντάνια στον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να αλλάζει δραματικά η εικόνα του ματς.

Οι «πράσινοι» βγήκαν στην επίθεση, έχασαν κάποιες ευκαιρίες με τον Παλάσιος και τον Μαντσίνι, ενώ η αβλεψία του Γκεντουζί και η ευστοχία του Ιωαννίδη στην εκτέλεση του πέναλτι στο 90+9’ ισορρόπησαν την κατάσταση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην παράταση.

Δεν άλλαξε τίποτε και οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την πρόκριση.

Μικρογραφία

ΜΑΡΣΕΪΓ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5-6

Γήπεδο: «Βελοντρόμ»

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Σκόρερς: Ομπαμεγιάνγκ (2’, 45+1’), Ιωαννίδης (90+9’)

Κίτρινες: Ομπαμεγιάνγκ (7’), Βερετού (110’) - Γεντβάι (17’), Μπρινιόλι (25’), Βαγιαννίδης (67’), Μαντσίνι (88’), Πέρεθ (90+5’), Τσέριν (91’)

Κόκκινη: -

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ιωαννίδης: 1-0
Γκεντουζί: Απόκρουση Μπρινιόλι
Μπερνάρ: 2-0
Βερετού: 2-1
Κλεϊνχέισλερ: 3-1
Σαρ: 3-2
Παλάσιος: 4-2
Βιτίνια: 4-3
Μλαντένοβιτς: 5-3

Συνθέσεις:

ΜΑΡΣΕΙΓ (Μαρθελίνο): Λόπεθ (120’ Μπλάνκο) - Κλος, Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι - Ρονζιέ, Βερετού - Σαρ, Εντιαγέ (68’ Γκεντουζί), Ουνάχι (59’ Αρίτ) – Ομπαμεγιάνγκ (80’Βιτίνια)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουανκάρ (70’ Μλαντένοβιτς) - Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσέριν) - Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος), Τζούρισιτς (63’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (106’ Κλεϊνχέισλερ) - Σπόραρ (63’ Ιωαννίδης)