3ος προκριματικός Champions League: Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή για... Μιχάλη και τα πλέι οφ!

Η ΑΕΚ που έχανε ως το 59' 1-0 γύρισε το ματς στο «Μάξιμιρ» με τους Τσούμπερ (κορυφαίος της) και τον νεοεισελθόντα Γαλανόπουλο να σκοράρει στο 90' το νικητήριο γκολ σε μια αναμέτρηση που έριξε βαριά την σκιά της η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή προ 8ημέρου.

3ος προκριματικός Champions League: Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή για... Μιχάλη και τα πλέι οφ!

Τι κι αν έχανε ως το 59' σε μια έδρα, που είχαν αφήσει καμιά εκατοστή καθίσματα ως ένδειξη συμπαράστασης για όσους... συνελήφθησαν για την συμμετοχή στην φονική επιδρομή της 8ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια; Τι κι αν έχανε ως το 59';

Η ΑΕΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και νίκησε 2-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάξιμιρ»!

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε με χέρια υψωμένα (και κρατώντας τα μαύρα περιβραχιόνια...) προς τον ουρανό, η οποία της δίνει το προβάδισμα να βρεθεί στον προθάλαμαμο του Champions League (play offs) όπου περιμένει το νικητή του ζευγαριού η Αντβέρπ...

Οι γηπεδούχοι, μετά το ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του αδικοχαμένου 29χρονου, μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο και στο 25ο ...δευτερόλεπτο ο Μπουλάτ προειδοποίησε με φαλτσαριστό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Στο τέταρτο μετά το μπάσιμο του Λιούμπισιτς, που μπήκε στην περιοχή κι από την επανορθωτική γραμμή γύρισε παράλληλα, με το πόδι απομάκρυνε επικίνδυνα ο Στάνκοβιτς αλλά ο Πέτκοβιτς αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το «δώρο»...

Δεύτερα αργότερα ήταν η μοναδική απειλή της «Ένωσης» στο πρώτο μέρος: ο Πινέδα (στην μοναδική του καλή στιγμή πριν την ανάπαυλα) «έσπασε» στον Τσούμπερ που βλέποντας τρεις να πέφτουν πάνω του γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής κι αριστερά στον Λιβάι, αλλά ο Λιβάκοβιτς του έκρυψε το τέρμα παραχωρώντας κόρνερ!

Λίγο αργότερα (26') ο Μιχαιλιτσένκο άθελα του ...απέκρουσε σουτάρα του Ριστόφσκι, ενώ στο 32' σε διαγώνιο σουτ του Σπίκιτς απέκρουσε ο Στάνκοβιτς σε κόρνερ

Ωστόσο επτά λεπτά μετά ο Αυστριακός κίπερ σε απίθανη εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα του Μπουλάτ δεν είχε απάντηση και το 1-0 ήταν σκορ ημιχρόνου αφού στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε, αναιμικό, σουτ του Μιχαϊλιτσένκο εντός περιοχής μετά από λάθος του Ελίασον

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν με πιο καθαρό μυαλό και πιο κυνικοί ισοφαρίζοντας στην πρώτη τους ευκαιρία (59'):Μετά την πίεση «ψηλά» και κλέψιμο του Γιόνσον το «σπάσιμο» του Λιβάι ο (MVP) Τσούμπερ το εκμεταλλεύθηκε ιδανικά: όχι μόνο έκανε υποδοχή, αλλά και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνιά του Λιβάκοβιτς!

Η αντίδραση των Κροατών ήταν θυελλώδης αλλά μικρής διάρκειας: σουτ του Μπουλάτ, εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς (62') ενώ στο επόμενο λεπτό ο νεοσειλθών Εμρέλι βρήκε το δοκάρι!

Ακολούθως η ΑΕΚ ισορρόπησε κι έψαξε το 1-2 αλλά ο Πινέδα στο 72' ήταν οφσάιντ σε κάθετη του Γαλανόπουλου, ενώ ο Λιβάι στο 84' είδε το «στοπ» του Λιβάκοβιτς.

Τελικά ήταν δύο αλλαγές του Αλμέιδα οι Πισάρο (επίσημο ντεμπούτο) και Γαλανόπουλος που ...υπέγραψαν το 2-1 στο 90' με τον Έλληνα σκόρερ και τον Μεξικανό τροφοδότη!

Το οποίο στο φινάλε έμοιαζε μικρό αφού ο Λιβάκοβιτς σταμάτησε σε τετ α τετ τον Άμραμπατ και δύο κεφαλιές του Βίντα στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων!



ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ 1-2

Γήπεδο: «Μάξιμιρ»

Σκόρερς: 39’ Μπουλάτ - 60' Τσούμπερ, 90' Γαλανόπουλος.

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία).

Κίτρινες κάρτες: : Ιβανούτσετς - Χατζισαφί

Κόκκινες κάρτες:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς - Λιούμπιτσιτς, Σούταλο, Ριστόφσκι Μοχαράμι – Μπουλάτ (72’ Σούτσιτς) –Μίσιτς (84’ Κανέκο) – Ιβάνουσετς (λ.τρ. 71’ Μπατούρινα), Μικαλιτσένκο, Σπίκιτς (46’ Εμρέλι) - Πέτκοβιτς.

Α.Ε.Κ. (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον (56’ Άμπραμπατ), Γιόνσον (λ.τρ. Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (83’ Αραούχο), Πινέδα (84’ Πισάρο) – Τσούμπερ (84’ Μάνταλος), Γκαρσία.