Αλμέιδα: «Αυτό που συνέβη ξεπερνάει το ποδόσφαιρο και δεν έχει θέση σε αυτό»

Αφοπλιστικές ήταν οι απαντήσεις του Ματίας Αλμέιδα στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με τα τραγικά γεγονότα με τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ την Τρίτη (15/8).  

Αλμέιδα: «Αυτό που συνέβη ξεπερνάει το ποδόσφαιρο και δεν έχει θέση σε αυτό»

Η αρχική του τοποθέτηση αφορούσε τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πριν μία εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια:

«Τέτοια γεγονότα με λυπούν. Είμαι ένας άνθρωπος που άφησε το σπίτι του στα 15 και η αλήθεια είναι ότι ήθελα ειρήνη στο δρόμο μου. Ήμασταν και οι δύο ομάδες χαρούμενες για το ντεμπούτο μας στην διοργάνωση, αλλά ό,τι συνέβη με το χαμό μιας ανθρώπινης ζωής, μας προκαλεί μεγάλη λύπη, αλλά θα πρέπειο να το διαχωρίσουμε. Δεν θέλω να το κάνω να φανεί μικρό, αλλά πρέπει να το διαχωρίσουμε. Δεν μου αρέσει η βία. Η βία στην πατρίδα μου και πουθενά. Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο.

Μετά την τραγωδία, οι δύο ομάδες άλλαξαν την προετοιμασία τους. Κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη, γιατί αυτό ξεπερνάει το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να καταλάβουμε και τον πόνο της οικογένειας και για ακόμη μία φορά πρέπει να στείλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να επικεντρωθώ στο αγωνιστικό κομμάτι.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της: «Δεν με επηρεάζει αυτό. Υπάρχει τρομερή διάθεση, και οι δύο ομάδες θα έχουν δύο παιχνίδια σε δύο μέρες, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για τον Βίντα: «Ο Ντομαγκόι είναι καλά. Έχει επανέλθει από τον τραυματισμό του. Έρχεται στη χώρα του, είναι επαγγελματίας. Του έχω εμπιστοσύνη και αύριο θα είναι διαθέσιμος».

Αν αισθάνεται πίεση: «Εγώ ζω αυτό το σπορ με πολύ πάθος και πολλή αγάπη. Πίεση νιώθει ένας πατέρας ο οποίος δεν μπορεί να δώσει φαγητό στο παιδί του. Αυτό είναι πίεση. Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε να χαρίσουμε θέαμα στον κόσμο».

Γιόνσον: «Ήρθαμε στο Ζάγκρεμπ για να νικήσουμε»

«Εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει η αλλαγή της έδρας. Γνωρίζοντας την νοοτροπία όλων στον σύλλογο, ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Το ίδιο θα κάνουμε και το Σάββατο, θα παίξουμε για τη νίκη είναι στο dna της ομάδας μας. Όλα όσα τραγικά προηγήθηκαν, μας δίνουν έξτρα κίνητρο να νικήσουμε. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».