Να της κάνει τη… ζωή ποδήλατο!

Ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα στη «μάχη» με την Μαρσέιγ, αλλά στο ποδηλατοδρόμιο του «Βελοντρόμ» θα δοκιμαστούν οι αντοχές και το μυαλό του

Να της κάνει τη… ζωή ποδήλατο!

Στη Μασσαλία υπάρχει η Λεωφόρος Αθηνών, προς τιμήν των θαλασσοπόρων από τη Φώκαια που το 600 π.χ. θεμελίωσαν την πόλη-πρόγονο στον Κόλπο του Λέοντα.

Στις 15 Αυγούστου όμως με την… βοήθεια της Παναγίας οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλουν να βαδίσουν στην λεωφόρο της πρόκρισης στα play off του Champions League έχοντας ως… προίκα το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο β’ μέρος, είχε διάρκεια και ένταση στο παιχνίδι του, εκμεταλλεύτηκε τα κενά των αντιπάλων του, ακόμα και όταν υπήρχε αριθμητική ισομέρεια στις ενδεκάδες.

Έχασε ευκαιρίες, έδειξε πως θέλει πολύ τη νίκη και θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να την πάρει. Η αποβολή του Κοντογκμπιά έκανε τη Μαρσέιγ πιο… αργή και ακόμα περισσότερο προσεκτική, κόβοντάς της την δυνατότητα να συνεχίζει να παίζει «απλωμένη» στο χορτάρι και να πιέζει.

Το δίδυμο Βιλένα- Πέρεθ στην ευθεία δούλεψε σωστά, έκλεισε τις τρύπες στο κέντρο και «απονεύρωσε» το κάθετο παιχνίδι της Μαρσέιγ. Μάγκνουσον και Γεντβάι, αλλά κυρίως ο Βαγιαννίδης δεν έχασαν παρά μόνο μια φάση από τους επιθετικούς των Γάλλων και αποτέλεσαν τη βάση για να ξεκινήσει η αντεπίθεση με τους Μπερνάρ, Ιωαννίδη, Κλέϊνχέισλερ τις τρεις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς στο β’ μέρος.

Ειδικά στο γκολ του βραζιλιάνου, η πάσα του Ιωαννίδη στον κενό χώρο είναι υποδειγματική και δείχνει ότι ο διεθνής επιθετικός δεν σκοράρει μόνο, αλλά δημιουργεί κιόλας.

Η εικόνα του β’ μέρους αφήνει πολλές ελπίδες πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσιάσει ακόμα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, μόνο που από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Κι αυτό διότι είναι προφανές πως οι Μαρσεγιέζοι θα επιδιώξουν «σκυλιασμένα» να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα στο χωρητικότητας 65 χιλιάδων θεατών «Βελοντρόμ».

Στο «ποδηλατοδρόμιο» λοιπόν η Μαρσέιγ θα επιδιώξει να κάνει την… ζωή ποδήλατο στον Παναθηναϊκό και εκεί οι «πράσινοι» θα χρειαστούν μεγάλα αποθέματα συγκέντρωσης, δυνάμεων, ενέργειας και… τύχης, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην τεράστια πίεση που θα ασκήσουν οι Γάλλοι.