Προκριματικά Champions League: H Ζαλγκίρις «πάγωσε» τη Γαλατασαράι, προβάδισμα για την Ελσίνκι

Η Ζαλγκίρις με γκολ του Καζλάουσκας στο 92’ αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Γαλατασαράι στη Λιθουανία, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Προβάδισμα πρόκρισης για την Ελσίνκι, που επιβλήθηκε 1-0 της Μόλντε.

Προκριματικά Champions League: H Ζαλγκίρις «πάγωσε» τη Γαλατασαράι, προβάδισμα για την Ελσίνκι

«Όρθια» έμεινε η Ζαλγκίρις στον πρώτο της αγώνα της με αντίπαλο τη Γαλατασαράι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Χάρη σε γκολ του Καζλάουσκας στο 92’ ο σύλλογος αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τους πρωταθλητές Τουρκίας στη Λιθουανία και πλέον η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού θα ξεκαθαρίσει στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα.

Η Ζαλγκίρις άνοιξε το σκορ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (48’) χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ογιούσι. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, αφού η τουρκική ομάδα έφερε τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι μέσα σε ένα τρίλεπτο!

Στο 75’ ο Αμπντουλκερίμ Μπαρντακτζί ισοφάρισε σε 1-1 και στο 78’ ήρθε και το 1-2 των φιλοξενούμενων με τον Χαλίλ Ντερβισόγλου.

Όπως αποδείχτηκε βέβαια, τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχαν οι γηπεδούχοι, που στο 92’ πέτυχαν τελικά στο 2-2 με τον Καζλάουσκας και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση ενόψει του επαναληπτικού στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή της Γαλατασαράι δεν βρίσκονταν οι Γουίλφριντ Ζάχα και Σεντρίκ Μπακαμπού που πρόσφατα αποκτήθηκαν από τους πρωταθλητές Τουρκίας.

Η Ελσίνκι από την άλλη, απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης καθώς επικράτησε 1-0 της Μόλντε στη Φινλανδία.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στο 25’ με τον Κέσκινεν και πλέον να κληθούν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ στον επαναληπτικό στη Νορβηγία.