Η περσινή ΑΕΚ ήξερε να παίρνει αποτελέσματα. Η φετινή...

Ο Ουζουνίδης οραματίζεται μια ομάδα που θα κυριαρχεί, αλλά στην Ευρώπη και στα ντέρμπι βαθμούς και νίκες κερδίζει η άμυνα…

Η περσινή ΑΕΚ ήξερε να παίρνει αποτελέσματα. Η φετινή...

Δειλά-δειλά άρχισαν στο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον οι συγκρίσεις του τέως με τον νυν. Δηλαδή του Χιμένεθ με τον Ουζουνίδη. Και είναι μια πραγματικότητα πως η περσινή ΑΕΚ ήξερε να παίρνει αποτελέσματα. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στα ντέρμπι. Έστω και με αμυντικογενή προσανατολισμό. Ο Μανόλο έστηνε την ομάδα για το αποτέλεσμα και την ουσία. Το θέαμα ερχόταν σε δεύτερη μοίρα.

Ο Ουζουνίδης ονειρεύεται μια «Ένωση» που θα παίζει παιχνίδι κυριαρχίας. Με κατοχή μπάλας και πολλές επιθέσεις. Είναι ωραίο και ελκυστικό, αλλά με τους «μεγάλους» είναι δύσκολο να πετύχει. Τις τελευταίες εβδομάδες η ΑΕΚ έχει δεχθεί 8 τέρματα από τους σκληρούς: Τρία στον Άγιαξ, δύο στον ΠΑΟΚ και τρία από την Μπενφίκα. Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό το στατιστικό…

Πόσο μάλλον όταν έρχεται ο Ολυμπιακός. Το ντέρμπι είναι όλα τα λεφτά πλέον για τον Ουζουνίδη και τους παίκτες του. Έχοντας χάσει στην Τούμπα και στα παιχνίδια του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ, μια αποτυχία και απέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα χτυπήσει πολλά καμπανάκια. Ενδεχομένως και για τον Εβρίτη τεχνικό. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Ζήτημα για τον Ουζουνίδη είναι το πόσο φρέσκια μπορεί να παραταχθεί η ομάδα του την Κυριακή με αυτό το μικρό ρόστερ, μετά τους συνεχείς τραυματισμούς. Ο Πόνσε δεν παίζει, ο Οικονόμου ίσως ούτε εκείνος ενώ ο Σιμόες έκανε το χειρότερό του ματς έως σήμερα, όντας εξαντλημένος από την ασταμάτητη δράση. Ο Μάνταλος επίσης δείχνει αδύναμος, όπως και ο Μπακάκης.

Θα επιστρέψει ο Λιβάγια βέβαια και ενδεχομένως και ο Άλεφ, αλλά γενικότερα υπάρχει θέμα στην ΑΕΚ με τους κουρασμένους και του λαβωμένους. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν είναι αυτό: Να νικήσουν πρώτα την κούραση και μετά τον Ολυμπιακό. Ένα ματς που μπορεί να δώσει πολύ χρόνο και στον προπονητή και στην ίδια την ομάδα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και η διακοπή.

Αν όμως γίνει η στραβή, μια ήττα, τότε πολλά άσχημα μπορεί να επακολουθήσουν. Γιατί δεν είναι όλα ρόδινα στα Σπάτα. Υπάρχουν και θέματα και αμφισβητήσεις. Και μια δεύτερη αποτυχία σε ντέρμπι (μετά την Τούμπα) δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο για την ηρεμία της ΑΕΚ και του Μαρίνου.

Η σύγκριση άλλωστε με τον Χιμένεθ τον ενοχλεί. Λογικό.

Από το ματς με την Μπενφίκα κρατάμε την αντίδραση, το πάθος και τη θέληση των «κιτρινόμαυρων». Δεν θα προκριθεί η ΑΕΚ από αυτόν τον όμιλο, είναι οφθαλμοφανές. Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες της θα πάρουν πολύτιμες εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.

Υ. Γ. 1: Ένα φάουλ στο χώρο της μεσαίας γραμμής ρε παιδιά, δεν είναι κακό! Απίθανα τα γκολ που έφαγε από την Μπενφίκα η ΑΕΚ.

Υ. Γ. 2: Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης αναγνώρισε το λάθος του στη φάση του τετ-α-τετ του στο 73’. Είχε στα αριστερά του μόνο του φάτσα με το τέρμα τον Γιακουμάκη, αλλά δεν του πέταξε την μπάλα, προτιμώντας να δοκιμάσει για το χατ-τρικ. Ζήτησε συγνώμη μετά το ματς και είναι προς τιμήν του. Βέβαια, δεν παύει μια απόφαση να στοίχισε σημαντικά στην ομάδα του…

Υ. Γ. 3: Πολύς κόσμος στο περιβάλλον του «Δικεφάλου» πιστεύει πως το προπονητικό τιμ ρισκάρει πολύ με τον Σιμόες. Κρίνουν πως ο ποδοσφαιριστής θέλει επειγόντως ανάσες κι αν δεν τις πάρει, μόνο από τα σύννεφα δεν θα πέσουν αν τραυματιστεί! Μακάρι για τον παίκτη και την ομάδα να διαψευστούν.

Υ. Γ. 4: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σκάουτερ της Τότεναμ βρέθηκε στο ΑΕΚ-Μπενφίκα για να δει από πλευράς γηπεδούχων τους Γαλανόπουλο, Μπάρκα. Εκείνος πάντως που σίγουρα θα του γυάλισε σίγουρα θα είναι ο Χουλτ…

Υ. Γ. 5: Περίμεναν λίγο περισσότερο κόσμο στο γήπεδο με την Μπενφίκα οι «κιτρινόμαυροι». Και ειπώθηκε πως «μάλλον κάποιοι κράτησαν τα λεφτά τους ενόψει Ολυμπιακού!».