ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3: Οι «αετοί» νίκησαν τον «δικέφαλο» Κλωναρίδη

Σε ένα δραματικό ματς η Μπενφίκα που έπαιζε με 10 παίκτες από το α΄ μέρος νίκησε την ΑΕΚ με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 2η αγωνιστική του Champions League.

ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3: Οι «αετοί» νίκησαν τον «δικέφαλο» Κλωναρίδη

Έδειξε χαρακτήρα η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με την Μπενφίκα και γύρισε ένα ματς που φαινόταν από νωρίς χαμένο. Βέβαια τη βοήθησε να αντιδράσει και η αποβολή του Ρούμπεν Ντίας.

Με δύο γρήγορα γκολ η ομάδα της Λισσαβώνας (6’, 15’) πάγωσε τους σχεδόν 40.000 οπαδούς της «Ένωσης» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Σεφέροβιτς άνοιξε το σκορ, παίρνοντας το ριμπάουντ στην περιοχή μετά από απομάκρυνση του Μπάρκα στο σουτ του Φερνάντες ενώ το 2-0 έκανε ο Γκριμάλντο με κεφαλιά, ξεχασμένος από τον Μπακασέτα στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Πίτσι.

Ό,τι καλό κατάφερε η «Ένωση» στο πρώτο μέρος ήταν στις καθυστερήσεις του: Στο πρώτο τους λεπτό ο Μπακασέτας υποχρέωσε τον Βλαχοδήμο σε εντυπωσιακή επέμβαση (κόρνερ) και στο τρίτο τους λεπτό ο Πόνσε έστειλε στον πάγκο τον Ρούμπεν Ντίας, φορτώνοντάς τον με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την πρώτη κάρτα την είχε δεχθεί ο αμυντικός της Μπενφίκα ξανά για μαρκάρισμά του πάνω στον Πόνσε.

Με την αριθμητική υπεροχή να της δίνει ψυχολογία, η ΑΕΚ μπήκε με πατημένο γκάζι στην επανάληψη. Πίεσε και δικαιώθηκε νωρίς (53’) καθώς ο Κλωναρίδης από κοντά μείωσε σε 1-2 έπειτα από γλυκιά σέντρα του Χουλτ από τα αριστερά. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης «χτύπησε» ξανά. Ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά στην περιοχή και ο «αναστημένος» φέτος Ελληνοβέλγος μεσοεπιθετικός, από κοντά με προβολή έκανε το 2-2. Στο ριπλέι φάνηκε πως ο Οικονόμου είναι ελάχιστα μπροστά από τον Φέισα, μια δύσκολη φάση, που θα μπορούσε να υποδειχθεί οφσάιντ.

Ο Κλωναρίδης πήγε μάλιστα και για την ολική (προσωπική) ανατροπή καθώς στο 73’ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο αλλά νικήθηκε.

Στο επόμενο λεπτό, σε μια νέα αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας που έδωσε πάρα πολύ χώρο στον Σεμέδο, έγινε το 2-3 για τους φιλοξενούμενους. Το σουτ του Σεμέδο έξω από την περιοχή κατέληξε στη δεξιά γωνία του Μπάρκα και έτσι η μεγάλη προσπάθεια του «Δικεφάλου» στην επανάληψη δεν του απέφερε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Ορελ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
Κίτρινες: Πόνσε, Μπακασέτας - Ρούμπεν Ντίας, Γκριμάλντο
Κόκκινη: Ρούμπεν Ντίας (45+3΄ - δεύτερη κίτρινη)
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (λ.τρ. Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (80΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (λ.τρ. 61΄ Γιακουμάκης)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλντο, Φέισα, Γκέντσον, Πίτσι (62΄ Αλφα Σεμέντο), Ράφα (84΄ Σέρβι), Σάλβιο (46’ Λέμα), Σεφέροβιτς

Εισιτήρια: 31.154
Εισπράξεις: 396.499