Γκουντογκάν: «Ο τελικός θα κριθεί στην πνευματική ετοιμότητα»

Ο εκ των αρχηγών της Μάντσεστερ Σίτι, Ιλκάι Γκουντογκάν μίλησε για τον αποψινό (10/6, 22.00) τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ.

Γκουντογκάν: «Ο τελικός θα κριθεί στην πνευματική ετοιμότητα»

Ο Ιλκάι Γκουντουγκάν παραχώρησε δηλώσεις για τον μεγάλο τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ. Ο αρχηγός των «γαλάζιων» στάθηκε στην πνευματική ετοιμότητα που θα κρίνει τον νικητή ενώ αναφέρθηκε και στον Πεπ Γκουαρντιόλα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι:

«Πρέπει να έχουμε περισσότερη θέληση για τη νίκη από τους αντιπάλους μας και να μην φοβόμαστε τι θα συμβεί αν ηττηθούμε. Δεν πρόκειται για έναν αγώνα για να αποφύγεις τον υποβιβασμό, αλλά για τον πιο σημαντικό τελικό σε επίπεδο συλλόγων. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, έχοντας στο μυαλό μας ότι είμαστε τυχεροί που θα βιώσουμε μία τέτοια βραδιά. Αν κάποιος μου έλεγε όταν ήμουν 18 χρονών ότι θα έπαιζα σε δύο τελικούς Champions League, θα τον έλεγα τρελό».

Για τον Γκουαρδιόλα: «Κατά 80 ή 90%, ο τελικός θα κριθεί στην πνευματική προετοιμασία. Ο προπονητής πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει την σωστή ψυχολογία και ο Γκουαρδιόλα είναι πολύ καλός σε αυτό. Γνωρίζει πότε πρέπει να μας δώσει κίνητρο, πότε να υψώσει τον τόνο της φωνής του και πότε να μας προστατεύσει».