Champions League: Ο Τελικός υπό την σκοπιά των αριθμών

Καθώς η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι ετοιμάζονται να αναμετρηθούν στην Κωνσταντινούπολη, εξετάζουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία ενόψει της τελικής αναμέτρησης του Champions League.

Champions League: Ο Τελικός υπό την σκοπιά των αριθμών

Ο τελικός του UEFA Champions League πλησιάζει. Θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ίντερ και η πρώτη φορά που η πρώτη αγωνιστική συνάντηση μεταξύ δύο ομάδων γίνεται σε τελικό Champions League από τότε που η Λίβερπουλ αντιμετώπισε την Μίλαν το 2005.

Όπως εκείνη την περίφημη βραδιά, έτσι και αυτή η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Θα μπορούσε η ιστορία να επαναληφθεί; Αν η Ίντερ προηγηθεί με 3-0 στο ημίχρονο, ποτέ δεν ξέρεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο/Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, ενώ η Ίντερ θα επιδιώξει το τέταρτο.

Οι προπονητές με τις περισσότερες κατακτήσεις Champions League:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΤΙΤΛΟΙ
Κάρλο Αντσελότι4
Ζινεντίν Ζιντάν3
Πεπ Γκουαρντιόλα2
Ζοσέ Μουρίνιο2
Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον2
Γιουπ Χάινκες2
Βιθέντε Ντελ Μπόσκε2
Οτμάρ Χίτζφιλντ2

Οι Νερατζούρι συμμετέχουν στον 11ο μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό τους, τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό από κάθε άλλη ιταλική ομάδα μετά την Γιουβέντους (16) και την Μίλαν (14). Θα είναι ο πρώτος τους μετά την ήττα τους με 3-2 στον τελικό του UEFA Europa League 2019-20 από την Σεβίλλη (όπως έχασε κάθε ομάδα που την αντιμετώπισε σε τελικό, για να είμαστε δίκαιοι) και μόλις ο δεύτερος τους στην εποχή του Champions League, με δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο να τους κάνουν να νικήσουν 2-0 την Μπάγερν Μονάχου το 2010 υπό τον Ζοσέ Μουρίνιο, όταν κατέκτησαν το τρεμπλ.

Μπορεί η μηχανή των 52 γκολ, Έρλινγκ Χάαλαντ να προσθέσει σε αυτό το σύνολο και να στείλει την Σίτι στην ευρωπαϊκή δόξα; Ή μήπως ο Σιμόνε Ιντζάγκι θα αποδειχθεί ο εγκέφαλος της νίκης για την Ίντερ και θα στερήσει από τον Πεπ Γκουαρντιόλα την τρίτη του κατάκτηση σε αυτή την διοργάνωση ως προπονητής;