Ρουί Βιτόρια: «Ποια Πόρτο; Μόνο ΑΕΚ!»

Ο τεχνικός της Μπενφίκα ξεκαθάρισε πως δεν τον απασχολεί αυτή τη στιγμή το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά η νίκη στο ΟΑΚΑ. Πανέτοιμος να καλύψει το κενό του Ζαρντέλ δήλωσε ο Κόντι.

Ρουί Βιτόρια: «Ποια Πόρτο; Μόνο ΑΕΚ!»

Μετά την ήττα της Μπενφίκα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων από την Μπάγερν, ο προπονητής των «αετών» Ρουί Βιτόρια, αντιλαμβάνεται απόλυτα τη κρισιμότητα της αυριανής αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Είπε λοιπόν στη συνέντευξη Τύπου, πως η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη, αφήνοντας πίσω της τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Πρωτάθλημα: «Κάθε ματς έχει τη δική του πίεση. Ό,τι κι αν έγινε στην πρεμιέρα εμείς πρέπει να παίξουμε για τη νίκη αύριο. Το ίδιο θα επιθυμεί και η ΑΕΚ».

Για το αν επηρεάζει την ομάδα του το γεγονός ότι παίζει ντέρμπι την Κυριακή με την Πόρτο, ξεκαθάρισε: «Ξέρετε ότι είναι μια νέα ομάδα η φετινή Μπενφίκα και χρειάζεται το χρόνο της. Παρ’ όλα αυτά είμαστε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ασχολούμαστε τώρα με το επόμενο ματς, αλλά με αυτό που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή την ΑΕΚ».

Όταν του επισημάνθηκε πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε νωρίτερα στις δικές του δηλώσεις, πως η πίεση είναι στην πλευρά της Μπενφίκα, απάντησε: «Δεν υπάρχουν φαβορί, είναι ένας αγώνας του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει δυνατά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, ξέρουμε τις δυνατότητές μας».

Του ζητήθηκε να αποκαλύψει ποιος θα πάρει τη θέση του τραυματία Ζαρντέλ, αλλά το απέφυγε: «Τελευταία στιγμή θα αποφασίσω. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να λείψει ένας βασικός παίκτης, αλλά αυτή η συγκυρία δίνει την ευκαιρία σε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή μας να μπει και να δείξει τις δυνατότητές του».

Ενώ για το αν νιώθει πίεση λόγω της τελευταίας ισοπαλίας στο πρωτάθλημα, σχολίασε: «Αυτή είναι η δουλειά μου σαν προπονητής, δεν μπορώ να κοιτάξω πίσω, ό,τι έγινε, έγινε. Πλέον σκέφτομαι την επόμενη αναμέτρηση».

Τέλος για το αν ο Σάλβιο έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, τόνισε: «Έχει ταξιδέψει μαζί μας άρα έχει επανέλθει».

«Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ο Πόνσε»

Από την πλευρά του ο Ζερμάν Κόντι, που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα, σημείωσε στο αρχικό του σχόλιο: «Αν ξεκινήσω ελπίζω να βοηθήσω και εγώ την ομάδα. Αν μου το ζητήσει ο προπονητής θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Στην επισήμανση ότι υπάρχει ο συμπατριώτης του Εζεκίελ Πόνσε στην ΑΕΚ κι αν τον γνωρίζει σε προσωπικό επίπεδο από την Αργεντινή, είπε: «Ναι τον γνωρίζω από τότε που έπαιζε στη Νιούελς. Αλλά δεν είναι μόνο ο Πόνσε, για όλους τους παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά τους και να μπούμε στο γήπεδο με όρεξη για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Στην ερώτηση πώς νιώθει που ίσως κληθεί να αντικαταστήσει τον Ζαρτνέλ, απάντησε: «Είναι ένας αρχηγός εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, όποιος ποδοσφαιριστής κι αν παίξει θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για να μη φανεί η απουσία του».