Ουζουνίδης: «Συγκέντρωση, πειθαρχία, τρέξιμο»

Αυτό είναι το τρίπτυχο για την επιτυχία της ΑΕΚ αύριο κόντρα στην Μπενφίκα σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ουζουνίδης: «Συγκέντρωση, πειθαρχία, τρέξιμο»

Όλα όσα είπαν ο Έλληνας τεχνικός και ο Αντρέ Σιμόες στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών του ο Μαρίνος Ουζουνίδης, περιμένει αύριο στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα, να δει την ομάδα του αποφασισμένη για την πρώτη της νίκη στον όμιλο και μπροστά στο κοινό της. Το τρίπτυχο της επιτυχίας σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό είναι: συγκέντρωση, πειθαρχεία, τρέξιμο.

«Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι πρέπει να κερδίσουμε. Το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Άγιαξ μάς έδειξε πού πρέπει να διορθωθούμε. Ένα από αυτά τα σημεία είναι η συγκέντρωση. Σε αυτό το επίπεδο οι αντίπαλοι δεν συγχωρούν λάθη. Ήταν μάθημα το ματς με τον Άγιαξ για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω πήραμε το μάθημά μας και περιμένουμε αύριο μια καλύτερη αντίδραση από την ομάδα μου».

Για το πού πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ απέναντι στην Μπενφίκα, διευκρίνισε: «Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε όλους τους τομείς. Δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα αν υστερήσεις κάπου. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Να τρέξουμε πολύ, να πιέσουμε πολύ και να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας στα 90 λεπτά. Είναι ομάδες που σε τιμωρούν. Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 25 λεπτά ήταν καλύτερος από την Μπενφίκα κι όμως έχανε. Πρέπει να είμαστε καλοί και στο αμυντικό και στο επιθετικό παιχνίδι».

Για τα δυνατά σημεία της Μπενφίκα, σημείωσε: «Είναι μια ομάδα με αρκετό ταλέντο και γρήγορα άκρα. Πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα και μια ομάδα με κάποιους παίκτες που δεν έχουν την εμπειρία σε τόσο υψηλό επίπεδο και υποπίπτουν σε λάθη. Προσπαθεί να επανέλθει σε πολύ υψηλό επίπεδο και ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα για να τα καταφέρει».

Ρωτήθηκε αν θα δούμε αλλαγή στο κέντρο της άμυνας και υπεραμύνθηκε των στόπερ του: «Θα αποφασίσω ποιοι είναι καλύτεροι για το παιχνίδι και θα δούμε. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και πάντα επιλέγεις τους παίκτες που θα ανταποκριθούν καλύτερα. Και επειδή έχω τέσσερεις πάρα πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικού, μπορώ να τους βάλω και σε άλλες θέσεις»...

Τέλος, του ζητήθηκε ένα σχόλιο για το μέλλον της ΑΕΚ και της Μπενφίκα στον όμιλο και σημείωσε : «Είναι πολύ σημαντικό το αυριανό ματς. Θα έλεγα πως η Μπενφίκα έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Εμείς είπαμε πως κάναμε κάτι μεγάλο μπαίνοντας στους ομίλους και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είδαμε ότι η Μπάγερν είναι σε άλλο επίπεδο, οπότε ανάμεσα στις υπόλοιπες τρεις ομάδες τα μεταξύ μας αποτελέσματα θα είναι πολύ σημαντικά».

«Νίκη και για Λόπες»

Από την πλευρά του ο Αντρέ Σιμόες, που εκπροσώπησε τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους συμπατριώτες του, τόνισε στο αρχικό του σχόλιο: «Γνωρίζουμε καλά την Μπενφίκα καθώς βρίσκεται συνεχώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μια οργανωμένη ομάδα αλλά είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε. Δεν είμαστε στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο για να διασκεδάσουμε αλλά για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι παραπάνω».

Για μια κόκκινη κάρτα που είχε φάει σε αναμέτρηση με τη Μπενφίκα στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα και αν θέλει να «εκδικηθεί» την πορτογαλική ομάδα, γελώντας είπε: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε οποιαδήποτε ομάδα».

Για το αν η Μπενφίκα θα έχει το μυαλό της στο ντέρμπι που ακολουθεί στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ξεκαθάρισε: «Δεν θεωρώ ότι η Μπενφίκα θα δώσει μεγαλύτερη σημασία σε κάποια ματς και σε άλλα λιγότερα. Είναι μια μεγάλη δύναμη και συνηθισμένη σε συνεχόμενα παιχνίδια».

Ρωτήθηκε για τις ομοιότητές και τις διαφορές μεταξύ ελληνικού και πορτογαλικού ποδοσφαίρου και απάντησε: «Έχουμε αρκετά κοινά σημεία. Υπάρχουν και εδώ τρεις-τέσσερις δυνατές ομάδες και μετά μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες. Και στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες που είναι ανταγωνιστικές στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Μπορώ να πω ότι σιγά - σιγά πλησιάζουν το επίπεδο των μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας. Διαφορές περισσότερο μπορούμε να βρούνε στο επίπεδο των γηπέδων και της οργάνωσης».

Για το αν ζήτησε βοήθεια ο Ουζουνίδης από εκείνον επειδή είναι Πορτογάλος, είπε: «Ο προπονητής έχει δει περισσότερα παιχνίδια της Μπενφίκα από εμένα. Μόνο ο ίδιος ξέρει πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο».

Του έγινε ερώτηση και για τον επίσης Πορτογάλο της ΑΕΚ, Αντρέ Λόπες και τον τραυματισμό του, με τον Σιμόες να λέει: «Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κακή κατάσταση. Η ομάδα όμως του έκανε πρόταση για ανανέωση συμβολαίου για να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Μίλησα μαζί του και του είπα πως η ομάδα θα τα δώσει όλα αύριο, προκειμένου να του αφιερώσει τη νίκη».