Champions League: Σούπερ Μάντσεστερ Σίτι σάρωσε 4-0 την Ρεάλ και τελικό με Ίντερ (highlights)

Στον τελικό του Champions League (10/6) η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Ίντερ - Άνετη και δίκαιη επικράτηση επί της άφαντης  Ρεάλ με 4-0 και πρωταγωνιστή τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Champions League: Σούπερ Μάντσεστερ Σίτι σάρωσε 4-0 την Ρεάλ και τελικό με Ίντερ (highlights)

Τελικά η καλύτερη ομάδα πέρασε στον τελικό και η βαριά φανέλα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στον τελικό του Champions League στις 10/6 στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της, ειδικά στο πρώτο μέρος, νίκησε θριαμβευτικά την Ρεάλ με 4-0 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Ο Κάρλο Αντσελότι στον αγώνα που έγινε ο κορυφαίος σε παρουσίες στους πάγκους στην κορυφαία διοργάνωση έμοιαζε ντεφορμέ και ηττήθηκε κατά κράτος, όπως και η ομάδα του η οποία έγινε σάκος του μποξ στο πρώτο μέρος. Κι αυτό ήταν αρκετό για την εξέλιξη και έκβαση του αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπερνάρντο Σίλβα που έκανε τη δουλειά του... Χάαλαντ και νίκησε δύο φορές τον Κουρτουά βγάζοντας την Ρεάλ ουσιαστικά από κάθε ελπίδα.

Στο 13’ η Σίτι άγγιξε το γκολ αλλά ο Κουρτουά έδιωξε την κοντινή κεφαλιά του Χάαλαντ μετά την έξοχη μπαλιά του Γκρίλις. Στο 21’ πάλι ο Βέλγος γκολκίπερ έκανε μεγάλη απόκρουση, ξανά σε κεφαλιά του Νορβηγού στράικερ. Όμως στο 23’ δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ο Ντε Μπρόινε πέρασε μαγικά την πάσα ανάμεσα σε Μόντριτς και Κρόος και ο Μπερνάντο Σίλβα με δυνατό σουτ αξιοποίησε την τρομερή πίεση της Σίτι για το 1-0. Σε αυτό το τρομερό διάστημα απόλυτης κυριαρχίας της Σίτι που είχε κι άλλες φάσεις, με τον Ρόδρι και τον Ντε Μπρόινε και όχι μόνο, η Ρεάλ ήταν καθηλωμένη στο γήπεδο. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, να κρατήσει μπάλα και δεχόταν τη μία φάση πίσω από την άλλη.

Από το 30’ κι έπειτα η Ρεάλ άρχισε να αντιδρά. Είχε καλές προσπάθειες με Βινίσιους και Μπενζεμά, ενώ στο 34’ η βολίδα του Κρόος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον που βρήκε ελάχιστα και καθοριστικά την μπάλα.

Όμως στο 37’ ο Μπερνάρντο Σίλβα χτύπησε ξανά και έκανε με κοντινή κεφαλιά το 2-0. Προηγήθηκε μπάσιμο του Γκιντογκάν και σουτ που κόντραρε προτού φτάσει στον σκόρερ της Σίτι, ο οποίος είχε απλή δουλειά για να βρει ξανά δίχτυα. Μάλιστα στο 44’ είχε κι άλλη ευκαιρία ώστε να πετύχει τρίτο τέρμα, με την Σίτι να πιέζει ως το τέλος και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με αυτό το 2-0 να δείχνει πολύ μικρό.

Με μία εξαιρετική απόκρουση του Έντερσον σε φάουλ του Αλάμπα άρχισε το δεύτερο μέρος. Η Ρεάλ πήρε μέτρα στο γήπεδο, με την Σίτι να δίνει χώρο και να προσπαθεί να βρει γκολ στην κόντρα. Αλλά οι πάσες του Ντε Μπρόινε δεν περνούσαν προς τον Χάαλαντ, την ώρα που η Ρεάλ δεν μπορούσε να φτάσει σε ευκαιρίες. Με τον Γουόκερ ηγέτη της άμυνας της Σίτι.

Ο Αντσελότι έβγαλε τους κουρασμένους Μόντριτς και Κρόος για να βρει κι άλλα τρεξίματα ή ιδέες για δημιουργία ευκαιριών. Με τον Γκουαρντιόλα να παραμένει ανήσυχος παρά το προβάδισμα των δύο τερμάτων και την εικόνα υπεροχής που διατηρούσε η ομάδα του.

Στο 73' ο Χάαλαντ βρέθηκε σε θέση βολής από τακουνάκι του Γκιντογκάν, όμως το σουτ από κοντά απέκρουσε ο Κουρτουά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Για να γίνει στο 76' το 3-0 με τον Ντε Μπρόινε να σεντράρει και τον Μιλιτάο στην προσπάθειά του να διώξει προ του Ακάντζι να πετυχαίνει αυτογκόλ. Κι εκεί τελείωσαν όλα.

Στο 83' ο Έντερσον έκανε δύο επεμβάσεις σε προσπάθειες των Μπενζεμά και Θεμπάγιος στην τελευταία προσπάθεια της Ρεάλ έστω να μειώσει. Και στις καθυστερήσεις οι δύο αλλαγές του Πεπ συνεργάστηκαν, με τον Φόντεν να πασάρει ιδανικά στον Χουλιάν Άλβαρες που πλάσαρε τον Κουρτουά για το τελικό 4-0

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πολωνός Μαρτσίνιακ. Κίτρινες: 50’ Ντίας, 62’ Γκιντογκάν, 90' Γκρίλις – 55’ Καρβαχάλ, 75' Καμαβινγκά

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόντρι, Γκιντογκάν (79' Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε (84' Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ (89' Άλβαρες)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (80' Βάσκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80' Τσουαμενί), Μόντριτς (63’ Ρούντιγκερ), Κρόος (70' Ασένσιο), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (80' Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους.