Champions League: Ώρα για ρεβάνς στο Μιλάνο

Η Ίντερ θα αντιμετωπίσει στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» τη Μίλαν έχοντας το υπέρ της 2-0 από το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Champions League.

Champions League: Ώρα για ρεβάνς στο Μιλάνο

Η μεγάλη στιγμή για τη Μίλαν και την Ίντερ έφτασε. Οι δύο συμπολίτισσες του Μιλάνου τίθενται απόψε (22:00) αντιμέτωπες στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ένα ντέρμπι «φωτιά» που θα κρίνει και ποια ιταλική ομάδα από τις δύο θα εξασφαλίσει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την παρουσία της στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου στο Ολυμπιακό στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Οι «νερατζούρι» έχουν το πλεονέκτημα για την πρόκριση, καθώς κέρδισαν τους «ροσονέρι» με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και μάλιστα ως τυπικά φιλοξενούμενοι, μια και οι δύο συμπολίτισσες μοιράζονται το ίδιο γήπεδο. Έτσι, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι καλείται πλέον τουλάχιστον να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να βρεθεί σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε και τον τίτλο κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (0-2) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης με τα δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο.

Αντίθετα, η Μίλαν βρίσκεται απόψε με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι θα επιδιώξουν να δείξουν ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο σε σύγκριση με αυτό του προηγούμενου αγώνα και να ανατρέψουν την κατάσταση ώστε να αποσοβήσουν τον αποκλεισμό. Οι «ροσονέρι» χρειάζονται τουλάχιστον δύο γκολ για να ισοφαρίσουν το σκορ της ήττας τους του πρώτου αγώνα, ενώ σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που βρέθηκαν σε τελικό ήταν το 2007, όταν επιβλήθηκαν 2-1 της Λίβερπουλ στη χώρα μας και στο ΟΑΚΑ, με τον Φίλιπο Ιντζάγκι (σ. νεότερο αδερφό του σημερινού προπονητή της Ίντερ) να σκοράρει δις.