Champions League: Ίντερ για τελικό (2-0)!

Τεράστιο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League για την Ίντερ μετά το 2-0 επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο», με γκολ των Ντζέκο, Μικιταριάν στα πρώτα λεπτά. 

Champions League: Ίντερ για τελικό (2-0)!

Η Ίντερ κυριάρχησε στο «ντέρμπι Della Madoninna» για το Champions League, νίκησε με 2-0 ως φιλοξενούμενη την Μίλαν και είναι έτοιμη να σφραγίσει στη ρεβάνς (16/5) την πρόκριση για τον τελικό καθώς έδειξε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να βλέπει τους παίκτες του από την αρχή σε θέση οδηγού και τον Στέφανο Πιόλι να βρίσκεται από νωρίς σε δύσκολη θέση.

Παρόλο που η Μίλαν είχε την παράδοση και το κοινό της στο κατάμεστο «Σαν Σίρο» με το μέρος της, βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ χωρίς να το καταλάβει. Στο 8’ η Ίντερ πήρε το προβάδισμα στην πρώτη φάση του αγώνα, καθώς ο Έντιν Ντζέκο νίκησε κατά κράτος τον Καλάμπρια και εκτέλεσε μετά από κόρνερ. Και στο 11’ από μπαλιά του Ντιμάρκο ο Χένρικ Μικιταριάν μπήκε με όλη του την άνεση στην περιοχή, στο τεράστιο κενό της άμυνας των γηπεδούχων, εκτελώντας τον Μενιάν για το 0-2

Πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε η Ίντερ για τρίτο γκολ στο 15’ με σουτ του Τσαλχάνογλου να τραντάζει το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μενιάν απέκρουσε το σουτ του Μικιταριάν και ο Μπαρέλα αστόχησε. Όπως και ο Ντζέκο από καλή θέση στο 24’, με την Ίντερ να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Πρώτη καλή στιγμή για την Μίλαν που προσπαθούσε να συνέλθει από την καταιγιστική είσοδο της Ίντερ στο 30’ με τον Καλάμπρια, ενώ αμέσως μετά ο Ισπανός διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ της Ίντερ χωρίς όμως να υπάρχει μαρκάρισμα στον Λαουτάρο. Με υπόδειξη του συνεργάτη του στο στούντιο, ο Μανθάνο πήρε πίσω την απόφαση.

Στο 34’ ο Λαουτάρο είχε κι άλλη ευκαιρία για την Ίντερ που έβγαινε με κάθε τρόπο στους χώρους, ενώ η Μίλαν προσπάθησε να βρει ένα γκολ έως το τέλος του ημιχρόνου όμως δεν κατάφερε να κάνει φάσεις.

Η Μίλαν είχε καλή στιγμή στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Μεσίας στο 51’ (πλασέ άουτ), ενώ στο 53’ ο Τζέκο βγήκε πάλι μόνος του για να νικηθεί στο τετ-ατ-τετ από τον Μενιάν. Δοκάρι είχε και η Μίλαν στο 63’ σε σουτ του Τονάλι, σε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει και να μπει στη διεκδίκηση αποτελέσματος. Η μπάλα όμως βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και έφυγε έξω.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η Ίντερ διατήρησε τον έλεγχο καθώς όποιες αλλαγές κι αν επιχείρησε ο Πιόλι δεν έφεραν αποτέλεσμα και η Μίλαν δεν μπόρεσε να βρει έστω ένα γκολ που θα της έδινε ελπίδες για τη ρεβάνς. Ήταν η πρώτη της ευρωπαϊκή ήττα από την Ίντερ και τώρα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να περάσει.

Ο Χιλ Μανθάνο έδειξε κίτρινη κάρτα σε Κρούνιτς, Τομόρι - Μιχιταριάν

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (82' Καλουλού), Κιάερ (59’ Τιαό), Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Μπενασέρ (19’ λ.τ. Μεσίας), Σαλεμάκερς (59’ Οριγκί), Ζιρού, Ντίαζ (82' Πομπέγκα).

ΙΝΤΕΡ: Ονάνα, Μπαστόνι, Ατσέρμπι, Νταρμιάν, Ντιμάρκο (71’ Ντε Φράι), Μικιταριάν (63’ Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου (78' Γκαλιαρντίνι), Μπαρέλα, Ντάμφρις, Ντζέκο (70’ Λουκάκου), Λαουτάρο Μαρτίνες (78' Κορέα).