Πιόλι: «Αύριο θα αποφασίσω για τον Λεάο»

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, αναφέρθηκε στην πορεία της αποθεραπείας του Ραφαέλ Λεαο, ενόψει του αυριανού (10/5) πρώτου ημιτελικού του Champions League κόντρα στην Ίντερ.

Πιόλι: «Αύριο θα αποφασίσω για τον Λεάο»

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται στη Μίλαν με τον Ραφαέλ Λεάο, ενόψει του αυριανού πρώτου ημιτελικού του Champions League κόντρα στην Ίντερ. Ο Πορτογάλος επιθετικός ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του στο ντέρμπι του Μιλάνου κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής των «ροσονέρι», Στέφανο Πιόλι, ξεκαθάρισε ότι αύριο θα αποφασίσει αν τελικά θα έχει στη διάθεσή του τον Λεάο, ενώ σε περίπτωση που ο τελευταίος δεν είναι έγκαιρα έτοιμος, τότε θα επιλέξει πιθανότατα στη θέση του τον Αλέξις Σαλεμάκερς.

«Σήμερα ο Λεάο προπονήθηκε, αύριο θα αποφασίσω τι θα κάνω. Θα πάω για ύπνο ήσυχα απόψε, ούτως ή άλλως το πρωί ο Ράφα και ο γιατρός θα μου πουν για την κατάστασή του. Αν είναι καλά θα κληθεί, αλλιώς όχι. Αν το τεστ είναι καθαρό, μπορεί να παίξει. Εάν δεν είναι καθαρό, δεν μπορεί να παίξει. Θα προτιμούσα να το κάνω σήμερα, αλλά δεν ήταν δυνατό», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μιλάμε για Champions League, δεν είχαμε σκαμπανεβάσματα αλλά μια εξαιρετική πορεία. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το τελευταίο βήμα πριν κερδίσουμε έναν τελικό Champions League, κάτι που δεν έχει συμβεί σε όλους. Το κίνητρο είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Είναι το πιο δύσκολο, γιατί είναι ένας ημιτελικός Champions League. Αλλά είναι επίσης όμορφο να προετοιμάζεσαι, να βιώνεις, να παίζεις. Προσπάθησα να μεταδώσω συγκέντρωση και ευτυχία στην ομάδα για να ζήσεις αυτές τις στιγμές».