Μίλαν-Ίντερ: Ο Σεβτσένκο θυμήθηκε τις μεταξύ τους μάχες στο Champions League το 2003 και το 2005

Ο Αντρέι Σεβτσένκο θυμήθηκε τα συναισθήματα που ένιωσε κατά την διάρκεια των δύο νοκ άουτ αναμετρήσεων για το Champions League της Μίλαν με την Ίντερ την δεκαετία του 2000.

Μίλαν-Ίντερ: Ο Σεβτσένκο θυμήθηκε τις μεταξύ τους μάχες στο Champions League το 2003 και το 2005

Η Μίλαν και η Ίντερ θα συναντηθούν στα ημιτελικά του Champions League 20 χρόνια μετά την τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και 18 χρόνια μετά το τελευταίο ευρωπαϊκό μεταξύ τους ντέρμπι. Και στις δύο περιπτώσεις οι Rossoneri βγήκαν νικητές.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε περάσει το 2003 χάρη στο εκτός έδρας γκολ μετά από την ισοπαλία 1-1 και στη συνέχεια το 2005 κέρδισε 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και κέρδισε 3-0 στο δεύτερο παιχνίδι μετά την διακοπή του αγώνα όταν έπεσαν φωτοβολίδες προς τον Ντίντα.

Ο Αντρέι Σεβτσένκο μίλησε στο AllMilan.it και συζητήθηκαν διάφορα σημεία από τα Ευρωπαϊκά Ντέρμπι ντέλα Μαντονίνα πριν από 18 και 20 χρόνια, τα κατορθώματα του Ράφαελ Λεάο και μια πιθανή ευκαιρία για εκδίκηση στην Κωνσταντινούπολη.

Πώς ζήσατε το Euroderby του 2003;

"Είχαμε όλοι το ίδιο συναίσθημα και νιώσαμε αμέσως την σημασία του αγώνα. Κάποιοι από εμάς δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, υπήρχε τόση ένταση".

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο Μιλάνο εκείνες τις εβδομάδες;

"Η πόλη έτρεμε, ο αγώνας ήταν τόσο εγκάρδιος. Πριν από τον αγώνα, φτάνοντας στο γήπεδο είδαμε πολλούς οπαδούς, μέσα στο Σαν Σίρο ο αέρας ήταν λίγο βαρύς.

Αλλά όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο ξεχνάς αμέσως όλα τα άλλα και η ένταση εξαφανίζεται. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν. Η ομορφιά αυτού του ντέρμπι είναι ότι θεωρείται σημαντική πρόκληση".

Είναι ο Λεάο ήδη κορυφαίος παίκτης; Σε τι μπορεί να βελτιωθεί;

"Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν που τα πηγαίνει καλά, ο Ράφα αποδεικνύεται ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Του λείπει ακόμα η συνέπεια, γιατί όλοι γνωρίζουν το επίπεδό του, τις τεράστιες ικανότητές του και περιμένουν πολλά από αυτόν για τα χαρακτηριστικά και το ταλέντο που έχει.

Κατά τη γνώμη μου μπορεί να αναπτυχθεί και να δώσει πολλά περισσότερα. Πρέπει να βρει συνέχεια και να είναι αποφασιστικός σε κάθε αγώνα. Αν θα μείνει στη Μίλαν; Δεν ξέρω, δεν είναι μια ερώτηση που μπορώ να απαντήσω εγώ".

Μπορεί η Μίλαν να νικήσει την Ίντερ όπως το 2003; Ποιος μπορεί να γίνει ο Σεφτσένκο αυτής της ομάδας;

"Σίγουρα ναι, η Μίλαν μπορεί να επαναλάβει την ιστορία. Ο καθοριστικός παίκτης θα μπορούσε να είναι ο Λεάο, ο Τονάλι ή ο Ζιρού. Η Μίλαν έχει παίκτες που τα πηγαίνουν πολύ καλά αυτή τη σεζόν. Ο Μπραχίμ Ντίαζ και ο Τεό Ερνάντεζ έχουν επίσης μια πολύ καλή σεζόν".

Ο τελικός είναι στην Κωνσταντινούπολη: πιστεύετε στη μοίρα;

"Η Μίλαν έχει ήδη ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με την Λίβερπουλ το 2007 στην Αθήνα. Θα ήθελα να δω την Μίλαν στον τελικό, θα ήταν ένα όνειρο για όλους".

Πόσο ωραίο θα ήταν να δούμε την Μίλαν στον τελικό απέναντι στον Αντσελότι;

"Και οι δύο ημιτελικοί είναι καλοί, ακόμη και το Ρεάλ Μαδρίτης-Σίτι. Φυσικά, το να δούμε έναν προπονητή της Μίλαν στον τελικό εναντίον της Μίλαν του θα ήταν υπέροχο . Ο Κάρλο είναι ένας σπουδαίος προπονητής, θα δούμε...".