Το VAR στο Champions League το 2019-2020

Το γνωστό Video Assistant Referee θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη σεζόν και στο Champions League, με την τελική απόφαση να αναμένεται σήμερα από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA.

Το VAR στο Champions League το 2019-2020

Η UEFA είναι έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» για την χρήση του VAR στο Champions League. Το τελικό «ok» πιθανότατα να φτάσει σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Η χρησιμοποίησή του, θα ξεκινήσει την σεζόν 2019/20, με την έναρξη των play-off τον επόμενο Αύγουστο.

Tο επίσημο ντεμπούτο σε μία διοργάνωση της UEFA αναμένεται για το Ευρωπαϊκό Super Cup, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 του Αυγούστου του 2019 στην Κωνσταντινούπολη, εκτός και αν αποφασιστεί να συμβεί αυτό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-21 που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2019 στην Ιταλία. Από τη σεζόν 2020/21 θα χρησιμοποιηθεί και στο Europa League.

Βέβαια, όπως αναφέρουν πληροφορίες στην Νιόν, η απόφαση θα μπορούσε να αναβληθεί για την επόμενη εκτελεστική επιτροπή. Έτσι κι αλλιώς πάντως, κάθε ομάδα, που θα συμμετάσχει στα play-off και στην φάση των ομίλων θα πρέπει να δημιουργήσει μια αίθουσα VAR.