Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Τυπική διαδικασία και τώρα Πεπ Vs Ρεάλ

Η Μάντσεστερ Σίτι σφράγισε με Χάαλαντ (είχε και χαμένο πέναλτι) την πρόκριση στο Μόναχο (1-1) και ετοιμάζεται για τις κόντρες με την Ρεάλ στα ημιτελικά του Champions League. Ισοφάρισε για την Μπάγερν με πέναλτι ο Κίμιχ. 

Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Τυπική διαδικασία και τώρα Πεπ Vs Ρεάλ

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε αποκλείσει την Μπάγερν από την Αγγλία, απλώς το σφράγισε στο Μόναχο . Κι έτσι τώρα θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση την Ρεάλ Μαδρίτης, σε δύο ραντεβού που θα κόψουν την ανάσα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Εκεί όπου θα περιμένουν Ιταλοί!

Πρωταγωνιστής για το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Αllianz Arena ο Έρλινγκ Χάαλαντ που μπορεί να έχασε πέναλτι αλλά πάλι σκόραρε, την ώρα που ο Νταγιό Ουπαμεκανό έκανε το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του με το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Η Μπάγερν μπήκε όσο πιο επιθετικά μπορούσε και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 17' με τον Σανέ που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του ματς, όμως στο πλασέ ήταν άστοχος. Στο 19' ο Ουπαμεκανό είδε κόκκινη από τον συμπατριώτη του διαιτητή Τουρπέν, όμως η κάρτα ανακλήθηκε γιατί ο Χάαλαντ ήταν ελάχιστα οφσάιντ όταν δέχτηκε το μαρκάρισμα.

Ο Ουπαμεκανό συνέχισε να αποτελεί αχίλλειο πτέρνα για την Μπάγερν καθώς και κίτρινη δέχτηκε λίγο αργότερα, αλλά και πέναλτι έκανε αποκρούοντας με το χέρι στο σουτ του Γκιουντογκάν. Ο Έλρινγκ Χάαλαντ όμως έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι στο 37' χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ! Οι Βαυαροί είχαν ευκαιρίες προς το τέλος του πρώτου μέρους με Κομάν και Σανέ, μία διπλή μεγάλη στις καθυστερήσεις, αλλά το 0-0 παρέμεινε.

Στο 55' ο Ζόμερ απέκρουσε το σουτ του Χάαλαντ, ο οποίος όμως στο 57' βρήκε το γκολ (48ο φετινό του και πρώτος σκόρερ εναντίον της Μπάγερν με επτά γκολ στο Champions League). Πήρε ασίστ φυσικά από τον Ντε Μπρόινε, απέφυγε... φυσικά τον Ουπαμεκανό που γλίστρησε και έκανε με δυνατό σουτ το 0-1.

Η Μπάγερν προσπάθησε να υπερασπιστεί την τιμή των όπλων, ο Τούχελ έκανε αλλαγές, αλλά Κίμιχ και Τσούπο-Μότινγκ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο 64' και στο 67'. Πιο πολύ ενδιαφέρον είχε η αλλαγή του Σανέ με τον Μανέ, οι οποίοι έδωσαν τα χέρια μετά το πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο. Στο 75΄ο Τελ βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Κομάν νωρίτερα, αλλά στο 83' ο Ακάντζι παραχώρησε πέναλτι κάνοντας χέρι σε γύρισμα του Μανέ. Η φάση εξετάστηκε, το πέναλτι επιβεβαιώθηκε και ο Τζόσουα Κίμιχ έκανε το τελικό 1-1. Κι έτσι απλά η Σίτι δεν έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία μετά την Ρεάλ που απέκλεισε την Μπάγερν με δύο νίκες. Με τον Μανέ να έχει καλή στιγμή στις καθυστερήσεις.

Κίτρινες: Κανσέλο, Ουπαμεκανό, Παβάρ, Κίμιχ, Στάνισιτς - Άκε, Γκιουντογκάν, Έντερσον, Λαπόρτ

Μπάγερν: Ζόμερ, Παβάρ (78' Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (63' Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (64' Μανέ), Μουσιάλα (72' Μίλερ), Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (71' Τελ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Άκε (67' λ.τ. Λαπόρτ), Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88' Γουόκερ), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ (84' Άλβαρες)