Ίντερ - Μπενφίκα 3-3: Συνεπής στο ...ραντεβού του Μιλάνεζικου ντέρμπι οι «νερατζούρι»!

Η Ίντερ αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 στο δεύτερο προημιτελικό την Μπενφίκα και θ' αναμετρηθεί όπως πριν από 20 χρόνια στον ημιτελικό του Champions League με την Μίλαν.

Ίντερ - Μπενφίκα 3-3: Συνεπής στο ...ραντεβού του Μιλάνεζικου ντέρμπι οι «νερατζούρι»!

Το μόνο σίγουρο στον φετινό τελικό του Champions League είναι ότι το Μιλάνο θα έχει μια ποδοσφαιρική εκπρόσωπο, αφού μετά την Μίλαν κι η Ίντερ ήταν συνεπής στο ριμέικ του ραντεβού του 2003!


Μετά το υπέρ τους 2-0 στο «Ντα Λουζ» οι «νερατζούρι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στο «Tζιουζέπε Μεάτσα» σχηματίζοντας το λομβαρδικό ντουέτο στον ημιτελικό.

Όπως και στο πρώτο ματς το σκορ για την ομάδα του Ιντζάγκι (που εμφανίστηκε με τους Ονανά και Mπρόζοβιτς στο αρχικό σχήμα παρά τον προ ημερών καβγά τους σε προπόνηση) άνοιξε (17') ο Νικολό Μπαρέλα που άδειασε αντίπαλο στα δεξιά και σούταρε με το αριστερό νικώντας τον Βλαχοδήμο που βρήκε την μπάλα αλλά δεν της άλλαξε πορεία.

Το ημίχρονο πάντως βγήκε ισόπαλο αφού οι Λουζιτανοί ισοφάρισαν (38') με κεφαλιά του Νορβηγού Άουρσνες.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι όχι μόνο ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Λαουτάρο Μαρτίνες (65') - που ξανασκόραρε μετά από 8 ματς!- αλλά με τον Κορέα (78') απέκτησαν «αέρα» δύο τερμάτων.

Ωστόσο, η ομάδα του Σμιντ δεν τα παράτησε κι αφού είχε δοκάρι με τον Νέρες (83') έπεσε με το κεφάλι ψηλά ισοφαρίζοντας με γκολ τον Αντόνιο Σίλβα (86') και Μούσα (95').

Έτσι η Ίντερ επέστρεψε στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το 2010, όταν και κατέκτησε το 3ο και πλέον πρόσφατο τρόπαιο της...

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (80' Ντ' Αμπρόζιο), Ντάμφρις, Μπαρέλα (76' Τσαλχάνογλου), Μπρόζοβιτς, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (80' Γκόζενς), Μαρτίνες (78' Κορέα), Τζέκο (76' Λουκάκου)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (46' Νέρες), Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Σικίνιο (81' Μούσα), Ρ. Σίλβα (80' Νέβες), Μάριο (89' Σιέλντερουπ), Άουρσνες, Ράμος (74' Γκέντες)