Λεάο: «Θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League»

Ο Ράφαελ Λεάο παραδέχτηκε ότι ονειρεύεται να φτάσει μέχρι τέλους με την Μίλαν και να σηκώσει το τρόπαιο του Champions League, καθώς χθες εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Λεάο: «Θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League»

Ήταν δύο λεπτά πριν από την ανάπαυλα που η Μίλαν πήρε το προβάδισμα απέναντι στην Νάπολι, και όλα αυτά χάρη στον Ράφαελ Λεάο. Ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός ξεκίνησε μια κούρσα από το δικό του μισό και κατέληξε να πάρει την μπάλα πέρα από τρεις παίκτες, να ξεπεράσει τον Ραχμάνι μέχρι τη γραμμή του άξονα και να γυρίσει την μπάλα στον Ζιρού που δεν έκανε λάθος.

Αυτό ήταν τελικά το γκολ που κέρδισε την πρόκριση, καθώς η καθυστερημένη ισοφάριση του Βίκτορ Οσίμεν έκανε το 1-2 στο σύνολο και έστησε ένα ενδεχομένως νευρικό τελευταίο λεπτό, αλλά τελικά αποδείχθηκε η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού.

Ο Λεάο μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για να αναλύσει μια βραδιά με πολλά συναισθήματα και όλα αυτά χαρούμενα μόλις ο διαιτητής σφύριξε για την λήξη του αγώνα.

Η ασίστ για τον Ζιρού ήταν σαν το γκολ του Φαν Μπάστεν κόντρα στη Νάπολι;

«Είναι το ίδιο. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά. Αν δεν μπορώ να σκοράρω, υπάρχουν οι συμπαίκτες μου».

Θα μπορούσες να γίνεις αυτό που ήταν ο Γκούλιτ για τη Μίλαν;

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είμαι περήφανος που υπερασπίζομαι αυτή τη φανέλα. Δεν υπάρχουν λόγια για εκείνους που δουλεύουν μαζί μου. Πέρυσι είχα μια καλή σεζόν στο πρωτάθλημα και ήθελα να το δείξω και φέτος στο Champions League».

Μπορείς να εκτελέσεις πέναλτι;

«Μαθαίνω».

Πώς βλέπετε τη μελλοντική σας ιστορία;

«Θέλω να συνεχίσω να ονειρεύομαι, πιο ψηλά, όπως όλοι οι παίκτες της Μίλαν θέλουμε να κατακτήσουμε το Champions League και είμαστε ένα βήμα μακριά. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».