Νάπολι - Μίλαν 1-1: Με... οδοστρωτήρα Λεάο στα ημιτελικά οι «ροσονέρι»! (highlights)

Η Μίλαν έφερε 1-1 στη Νάπολη με τους «παρτενοπέι» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, με τον Λεάο να αφήνει τη σφραγίδα του. Το 2006-07 οι Μιλανέζοι είχαν βρεθεί για τελευταία φορά στους «4».

Νάπολι - Μίλαν 1-1: Με... οδοστρωτήρα Λεάο στα ημιτελικά οι «ροσονέρι»! (highlights)

Ποιος θα το περίμενε... Ότι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης θα έβρισκε τον «μάστορά» της από τη Μίλαν, η οποία παρεμπιπτόντως την είχε ισοπεδώσει εκτός έδρας με 4-0 και στη Serie A! Οι «ροσονέρι» πήραν μία σπουδαία πρόκριση επί της Νάπολι μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» χάρη στο 1-1 και σε συνδυασμό με το 1-0 του Μιλάνο ανανέωσαν το ραντεβού τους στα ημιτελικά του Champions League, κάτι που είχε να συμβεί από το 2006-07!

Αν εξαιρεθεί το πρώτο τέταρτο όπου η Νάπολι είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, από το 20’ και μετά η Μίλαν πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της.

Θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 22’, αλλά ο Ζιρού που εκτέλεσε το πέναλτι (το κέρδισε ο Λεάο από τον Μάριο Ρουί) είδε τον Μερέτ να του λέει «όχι». Στο 28’ ο Ζιρού είδε πάλι τον Μερέτ να τον σταματάει, αλλά η τρίτη απόπειρα του Γάλλου να παραβιάσει την αντίπαλη εστία ήταν και η φαρμακερή στο 43’.

Ο Λεάο πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με την ξέφρενη κούρσα του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζιρού, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία άνοιξε το σκορ στο 43’.

Ήταν ένα γκολ - μαχαιριά για την Νάπολι, η οποία εμφανίστηκε επηρεασμένη από την συγκεκριμένη εξέλιξη ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στο 82’, αλλά ο Μενιάν απέκρουσε πέναλτι του Κβαρατσχέλια και κράτησε το 0-1.

Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Όσιμεν με κεφαλιά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για τη Νάπολι.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι (74’ Έστιγκαρντ), Ζεζούς, Ρούι (34’ λ.τρ. Ολιβέιρα), Εντομπελέ (63’ Ελμας), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74’ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (34’ λ.τρ. Λοσάνο), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (59’ Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (83’ Σαλεμάκερς), Ζιρού