Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Άλλη κλάση και ξανά στα ημιτελικά (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε και στο Λονδίνο την Τσέλσι (0-2) και με συνολικό σκορ 4-0, προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Champions League. Δύο γκολ και ένα δοκάρι ο Ροντρίγκο, την απόκρουση του αγώνα ο Κουρτουά.

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Άλλη κλάση και ξανά στα ημιτελικά (highlights)

Για ένατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League και περιμένει να μάθει την Τετάρτη (19/4) εάν θα παίξει ξανά με τη Μάντσεστερ Σίτι στον δρόμο για έναν ακόμη τελικό ή η Μπάγερν Μονάχου θα κάνει το «θαύμα» και θα βρεθεί στον δρόμο του Αντσελότι.

Η Τσέλσι με την πλάτη στον τοίχο μετά το 2-0 στη Μαδρίτη, προσπάθησε, πάλεψε, ήθελε αλλά από τη στιγμή που δεν έγινε ποτέ το 1-0, μετά το 0-1 του Ροντρίγκο στην επανάληψη η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Κομβικός σε έναν ακόμη αγώνα ο Κουρτουά, ο οποίος στο φινάλε του α’ ημιχρόνου έκανε την απόκρουση της αναμέτρησης.

Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στο ματς και πίεσε ψηλά τη Ρεάλ Μαδρίτης που προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά έκανε εύκολα το λάθος. Στο 11ο λεπτό ο Καντέ βρέθηκε φάτσα με το 1-0 αλλά σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή ολομόναχος απέναντι στον Κουρτουά.

Στο 20’ η Ρεάλ που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε περάσει τη σέντρα, απείλησε με τον Ροντρίγκο (σουτ στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού), με τους γηπεδούχους να ελέγχουν αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την εξαιρετικά στημένη Ρεάλ Μαδρίτης που είχε τις δικές στιγμές με Μόντριτς (32’), Βινίσιους (42’ μετά το υπέροχο γύρισμα του Κροάτη), Μπενζεμά (43’). Το μόνο κακό για τη Ρεάλ στο πρώτο μέρος, ήταν η κίτρινη που είδε ο Μιλιτάο και του στερεί τη δυνατότητα να παίξει στον πρώτο ημιτελικό.

Η Τσέλσι από στημένες μπάλες και από τα δεξιά κυρίως προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα και να βάλει και τον κόσμο της στην εξίσωση της αναμέτρησης. Από δεξιά ήρθε στο φινάλε του α’ μέρους και η τεράστια ευκαιρία του Κουκουρέγια να κάνει το 1-0, μετά το γύρισμα του Τζέιμς. Ο Κουρτουά με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε το 0-0 σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης.

Με φόρα μπήκε και στην επανάληψη η Τσέλσι αλλά είχε ζητήματα στην τελική πάσα και δεν μπορούσε να νικήσει τον Κουρτουά (57' Χάβερτς) και την άμυνα της Ρεάλ (53' Καντέ), που περίμενε τη δική της καλή στιγμή στην κόντρα και αυτή ήρθε στο 58ο λεπτό.

Ο Ροντρίγκο έφυγε σφαίρα από δεξιά, πρόλαβε τον Τσαλόμπα, γύρισε στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Μπενζεμά (150 συμμετοχές στο Champions League) δεν πρόλαβε αλλά ο Βινίσιους έγινε κάτοχος της μπάλας. Σήκωσε το κεφάλι, δεν τελείωσε μόνος του τη φάση και πάσαρε στον Ροντρίγκο, ο οποίος από κοντά πέτυχε το 0-1…τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Μετά το 0-1, ο Λάμπαρντ τα έπαιξε όλα για όλα με τρεις μεταγραφές, ωστόσο για την Τσέλσι τα πάντα είχαν κριθεί στον πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη αλλά και στις 2-3 καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου.

Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης ήρθε στο 80ο λεπτό με τον Ροντρίγκο ξανά. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του, με τον Βινίσιους από αριστερά να δημιουργεί και τον εξαιρετικό Βαλβέρδε αφού πέρασε τους πάντες να δίνει έτοιμο τέρμα στον Ροντρίγκο, ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Τσέλσι: Κέπα – Τσαλόμπα, Τιάγκο Σίλβα, Φοφανά – Τζέιμς, Καντέ, Φερνάντες (67' Στέρλινγκ), Κόβατσιτς, Κουκουρέγια (67' Μούντρικ) – Γκάλαχερ (67' Φέλιξ), Χάβερτς (76' Μάουντ)

Ρεάλ Μαδρίτης : Κουρτουά – Καρβαχάλ (82' Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ Ρούντιγκερ), Καμαβινγκά – Μόντριτς, Κρόος (76' Θεμπάγιος), Βαλβέρδε – Ροντρίγκο (82' Ασένσιο), Μπενζεμά (71' Τσουαμενί), Βινίσιους.