Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι 2-0: «Βασιλικό» προβάδισμα πρόκρισης με... σερβιτόρο Βινίσιους

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε άνετα 2-0 την Τσέλσι και έβαλε πλώρη για τα ημιτελικά του Champions League! Δύο ασίστ ο Βινίσιους, οι Μπενζεμά (21') και Ασένσιο (74') τα γκολ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι 2-0: «Βασιλικό» προβάδισμα πρόκρισης με... σερβιτόρο Βινίσιους

Συνεχίζει ακάθεκτη με φόντο τα ημιτελικά του Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πήρε άνετη νίκη με 2-0 εντός έδρας επί της Τσέλσι στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά και συνάμα τον πρώτο λόγο για την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον επόμενο γύρο.

Ο Βινίσιους ήταν ο δημιουργός της νίκης, αφού από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, πρώτα στο 21' όταν τσίμπησε υπέροχα μέσα από την περιοχή για τον Μπενζεμά και έπειτα στο 74' όταν έστρωσε όμορφα για τον Ασένσιο.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε μάλιστα το ματς με δέκα παίκτες καθώς ο Τσίλγουελ αποβλήθηκε λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ως τελευταίος παίκτης μετά από μαρκάρισμα στον Ροντρίγκο.

Έτσι η Ρεάλ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Τρίτη (18/4) στην έδρα της Τσέλσι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καμαβινγκά (71' Ρούντιγκερ), Μόντριτς (81' Θεμπάγιος), Κρόος (84' Τσουαμενί), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (71' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΤΣΕΛΣΙ (Φ. Λάμπαρτ): Κέπα, Τιάγκο Σίλβα (76' Μάουντ), Κουλιμπαλί (55' Κουκουρέγια), Φοφανά, Έντσο Φερνάντες, Κόβασιτς, Καντέ (75' Γκάλαχερ), Τζέιμς, Τσιλγουελ, Φέλιξ (65' Τσάλομπα), Στέρλινγκ (65' Χάβερτζ)

TO MATΣ:

Ο Φράνκι Λάμπαρτ θέλησε να αιφνιδιάσει την Ρεάλ και οι «μπλε» ξεκίνησαν το ματς με 3-5-2 πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να βρουν ένα γρήγορο γκολ. Κατάφεραν μάλιστα να απειλήσουν στην «αυγή» του αγώνα με τον Ζοάο Φέλιξ και μέχρι το πεντάλεπτο είχε επισκεφθεί ήδη τρεις φορές τα καρέ της «Βασίλισσας».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης όμως ισορρόπησε, και στα επόμενα λεπτά βρήκε τις πρώτες της στιγμές. Ο Μπενζεμάπρώτος απείλησε τον Κέπα και έπειτα ο Βινίσιους πρώτα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φοφανά και έπειτα ταλαιπώρησε την άμυνα των «μπλε», αναγκάζοντάς τους να περιοριστούν στο μισό γήπεδο.

Η υπεροχή αυτή των «μερένχες» απέδωσε καρπούς μια και έφερε το 1-0! Μετά από «γλυκό» γέμισμα του Καρβαχάλ, ο Βινίσιους «τσίμπησε» την μπάλα για τον Μπενζεμά ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Τσέλσι είχε άμεση απάντηση αφού δευτερόλεπτα μετά το γκολ της Ρεάλ «άγγιξε» το γκολ με τον Στέρλινγκ, όμως ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα.

Με την ώθηση από το γκολ η Ρεάλ ήλεγξε απόλυτα την αναμέτρηση μέχρι και το φινάλε του ημιχρόνου έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Βραζιλιάνο εξτρέμ.

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους οι δύο ομάδες ήταν ισορροπημένες όμως η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων όταν στο 58’ η Τσέλσι έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Βαλβέρδε «έσκαψε» την μπάλα, ο Ροντρίγκο έσπευσε προς την περιοχή πριν ο Τσίλγουελ τον ανατρέψει και αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα για την Ρεάλ έγιναν πολύ πιο απλά όταν στο 73’ ο Βινίσιους «σέρβιρε» για τον Ασένσιοο οποίος «έγραψε» το 2-0 και έδωσε σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης στην «Βασίλισσα».

Ο Μάουντ λίγο έλειψε να ξαναβάλει την Τσέλσι στο κόλπο στις καθυστερήσεις με σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Ρούντιγκερ έκανε μια πολύ σημαντική επέμβαση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ήδη ρίξει τον ρυθμό και κράτησε την μπάλα θέλοντας να διασφαλίσει την νίκη της και πλέον πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα (18/4) στο Στάμφορντ Μπριτζ ως το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.