Μπενφίκα - Ίντερ 0-2: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά οι «νερατζούρι»! (highlights)

Η Ίντερ επικράτησε 2-0 στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας επί της Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμο και έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Μπενφίκα - Ίντερ 0-2: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά οι «νερατζούρι»! (highlights)

Για 13 ευρωπαϊκά ματς αήττητη εντός έδρας ήταν η Μπενφίκα και βρήκε να χάσει στον προημιτελικό του Champions League από την Ίντερ που επικρατώντας 2-0 έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης στην τετράδα του θεσμού (όπου θ' αντιμετωπίσει μια εκ των Μίλαν ή Νάπολι)

Χωρίς εκπλήξεις οι επιλογές του Ρόγκερ Σμιτ, που αντικατέστησε Μπα και Οταμέντι με Ζιλμπέρτο και Μοράτο,

Οι απουσίες στην άμυνα ανάγκασαν τον Σιμόνε Ιντζάγκι να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον Ατσέρμπι και να μεταφέρει τον Νταρμιάν στην τριπλέτα των στόπερ.

Κακό το 1ο μέρος, χωρίς μεγάλες στιγμές με εξαίρεση εκείνη του Ράφα Σίλβα στο 16' όταν ο Ονάνα, ενστικτωδώς τον σταμάτησε.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (51') μια κεφαλιά του Μπαρέλα από σέντρα του Μπαστόνι έστειλε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του κι αφού η Μπενφίκα δεν κατάφερε ν' αντιδράσει σε μια αναμπουμπούλα χρειάστηκαν τα αντανακλαστικά του Έλληνα κίπερ για να κρατήσουν τους «αετούς» ζωντανούς σε προσπάθειες των Μχιταργιάν (66') και Ντούμφριες λίγο αργότερα.

Ωστόσο στο πέναλτι που καταλογίστηκε για χέρι του Ζοάο Μάριο σε σέντρα του Ντούμφριες νικήθηκε από τον Λουκάκου (82') κι αφού ο ο Oνάνα σταμάτησε στην τελευταία φάση του αγώνα τον Γκονζάλο Ράμος η Μπενφίκα καλείται να κερδίσει με 3 γκολ διαφορά στο Mιλάνο για να μην αποκλειστεί σε 5ο διαδοχικό προημιτελικό στη διοργάνωση!

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Α. Σίλβα, Μοράτο, Γκριμάλντο, Σικίνιο, Λουίς (64' Νέρες), Ρ. Σίλβα, Μάριο, Άουρσνες, Ράμος

ΙΝΤΕΡ: Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις (86' Ντ' Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μχιταργιάν, Ντιμάρκο (63' Γκόζενς), Μαρτίνες (63' Κορέα), Τζέκο (63' Λουκάκου)