Champions League: «Κληρώνει» για οκτάδα και… πέρα

Οι κληρώσεις των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού του UEFA Champions League θα πραγματοποιηθούν σήμερα το μεσημέρι (13:00) στην Νιόν της Ελβετίας.

Champions League: «Κληρώνει» για οκτάδα και… πέρα

Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού του UEFA Champions League θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου στη Νιόν της Ελβετίας την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions League θα μπουν οι εξής 8 ομάδες:
Μπάγερν (Γερμανία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Τσέλσι (Αγγλία)
Ίντερ (Ιταλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Μίλαν (Ιταλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπορούν ομάδες από την ίδια χώρα να παίξουν μεταξύ τους στα προημιτελικά του Champions League;

Ναι, πρόκειται για κλήρωση χωρίς περιορισμούς. Οι σύλλογοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αντιπάλους από την ίδια χώρα και ομάδες που αντιμετώπισαν προηγουμένως στην φάση των ομίλων.

Μετά την κλήρωση των προημιτελικών, θα ακολουθήσει η κλήρωση για τα ημιτελικά αλλά και για το ποια ομάδα θα είναι τυπικά γηπεδούχος στον τελικό.

Πότε είναι οι προημιτελικοί;
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς έχουν προγραμματιστεί για τις 18 και 19 Απριλίου.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 9/10 και 16/17 Μαΐου και ο τελικός το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Ο τελικός του Champions League 2022/23 θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου 2023 στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου έγινε η περίφημη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μίλαν στον τελικό του 2005.

Μετράνε τα εκτός έδρας γκολ στη φάση των νοκ άουτ αγώνων;

Όχι. Ο κανόνας των εκτός έδρας τερμάτων καταργήθηκε από την έναρξη της σεζόν 2021/22, με τις ισοπαλίες να οδηγούνται πλέον στην παράταση και στα πέναλτι, ανεξάρτητα από το συνολικό σκορ.