Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 7-0: Με «εξωγήινο» Χάαλαντ στα προημιτελικά του Champions League

Ο Χάαλαντ έγραψε Ιστορία σημειώνοντας πέντε τέρματα στο 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λειψίας για τους «16» του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 7-0: Με «εξωγήινο» Χάαλαντ στα προημιτελικά του Champions League

Αποθεώστε τον! O ποδοσφαιρικός γίγαντας από τη Νορβηγία βάλθηκε να τρελάνει ξανά τον πλανήτη. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγραψε Ιστορία με τα πέντε γκολ που σημείωσε στο επιβλητικό 7-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λειψίας, χαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Νορβηγός με μία... εξωγήινη εμφάνιση έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πέτυχε πέντε γκολ σε ένα ματς μετά τον Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ τον Οκτώβριο του 2014 (σε ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ) και τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2012 (κόντρα στην Λεβερκούζεν).

Ο Χάαλαντ ξεκίνησε τον χορό των γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 22’, ένα πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Γερμανοί από το πρώτο γκολ, ήρθε μία «βολίδα» του Ντε Μπρόινε που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χάαλαντ με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Ο Νορβηγός δεν σταμάτησε φυσικά εκεί! Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκρίλις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντίας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και κινήθηκε παράλληλα προς την εστία, με τον Χάαλαντ να έρχεται σαν θωρηκτό και να την στέλνει στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 49’ ήταν η σειρά του Γκουντογάν να δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με ένα ωραίο αριστερό σουτ. Στο 54’ ο Χάαλαντ με διπλή προσπάθεια, αρχικά με κεφαλιά που αποκρούστηκε και εν συνεχεία με αριστερό σουτ που βρήκε τελικά δίχτυα, έγραψε το 5-0 και σημείωσε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα.

Στο 57’ ο Χάαλαντ πάλι πήρε ένα ριμπάουντ και αυτή τη φορά με το δεξί έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 6-0. Στο 63’ ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον αντικατέστησε τόσο για να αποθεωθεί από τον κόσμο της Σίτι, αλλά και γιατί σεβάστηκε την Λειψία, αφού ο Νορβηγός έδειχνε ασταμάτητος!

Το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Ντε Μπρόινε με σουτ από το ύψος της περιοχής και το «Etihad Stadium» σηκώθηκε στο πόδι, αποθεώνοντας την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (64’ Σέρχιο Γκόμεθ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64’ Κάλβιν Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκουντογάν (55’ Μαχρέζ), Γκρίλις (55’ Φόντεν), Χάαλαντ (63’ Άλβαρες)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χένριχς (80’ Κλόστερμαν), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊντάρα (63’ Σικαμάν), Σομποσλάι (72’ Όλμο), Βέρνερ (63’ Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63’ Αντρέ Σίλβα)