Champions League: Άλλη μια χρονιά, άλλος ένας αποκλεισμός για την Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε εκτός, η Μπενφίκα συνεχίζει και υπάρχει ακόμα ζωή στην Serie A. Συγκεντρώνουμε όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τις αναμετρήσεις των «16» του Champions League.

Champions League: Άλλη μια χρονιά, άλλος ένας αποκλεισμός για την Παρί

Ήρθε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση της ετήσιας υπαρξιακής κρίσης της Παρί Σεν Ζερμέν μετά τον αποκλεισμό από το Champions League.

Ποια είναι η στρατηγική; Θα κατακτήσει ποτέ το Champions League; Πρέπει να φύγει ο τάδε παίκτης για να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του; Έχουν πλέον αποκλειστεί από τη διοργάνωση στους «16» σε πέντε από τα τελευταία επτά χρόνια.

Η πρωταθλήτρια της Ligue 1 έχει παίξει πλέον 137 παιχνίδια στο Champions League - μόνο η Άρσεναλ (177) έχει παίξει περισσότερα χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ τη διοργάνωση από την επαναφορά της το 1992 (εξαιρουμένων των προκριματικών).

Οι ομάδες με τα περισσότερα παιχνίδια στο Champions League χωρίς να το έχουν κατακτήσει:

ΟΜΑΔΑΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Άρσεναλ177
Παρί Σεν Ζερμέν137
Λιόν136
Ολυμπιακός128
Μπενφίκα124

Η πτώση της Παρί ξεκίνησε τελικά όταν τερμάτισε πίσω από την Μπενφίκα στην φάση των ομίλων, γεγονός που σήμαινε ότι δεν είχε θέση ισχυρού στην κλήρωση για τους «16». Στη φάση των ομίλων αναδείχθηκε ισόπαλη και στα δύο παιχνίδια με την ομάδα του Ρότζερ Σμιτ και μάλιστα δημιούργησε ευκαιρίες χαμηλότερης ποιότητας (2,23 xG) στα δύο παιχνίδια από την πορτογαλική ομάδα (2,60 xG).

Δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό. Η Μπενφίκα αποδεικνύεται πολύ καλή και δεν φαίνεται να της λείπει καθόλου ο Έντσο Φερνάντες.

Οι Πορτογάλοι πέρασαν στα προημιτελικά μετά το συνολικό 7-1 επί της Κλαμπ Μπριζ στα δύο παιχνίδια, το οποίο στο τέλος κόστισε την δουλειά του Σκοτ Πάρκερ. Η Μπενφίκα έχει πλέον την τέταρτη καλύτερη διαφορά xG στη διοργάνωση (8,51) πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι (11,12), την Νάπολι (10,3) και την Μπάγερν (8,61).

Η Νάπολι; Από την Serie A; Ναι, φαίνεται ότι η συζήτηση για τον θάνατο της Serie A έχει υπερβάλει κατά πολύ. Η Νάπολι και η Ίντερ κέρδισαν τους πρώτους αγώνες τους, οπότε είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν την Μίλαν στα προημιτελικά - η τελευταία φορά που τρεις ιταλικοί σύλλογοι έπαιξαν στα προημιτελικά του Champions League ήταν το μακρινό 2005-06 (τότε ήταν οι Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους). Η μόνη άλλη χρονιά που συνέβη αυτό ήταν το 2004-05, όταν οι ίδιοι τρεις σύλλογοι έφτασαν στην οκτάδα.