Τότεναμ - Μίλαν 0-0: Το άξιζε, το πήρε... (vid)

Η Μίλαν δεν είχε μεγάλο πρόβλημα στο Λονδίνο, πήρε το 0-0 από την Τότεναμ και με το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Ιταλία προκρίθηκε μετά από χρόνια στους «8» του Champions League. Θρίλερ στο φινάλε! 

Τότεναμ - Μίλαν 0-0: Το άξιζε, το πήρε... (vid)

Η Μίλαν είχε βάλει τις βάσεις στην έδρα της με το 1-0 του πρώτου αγώνα, κράτησε στο Λονδίνο την μέτρια Τότεναμ στο 0-0 και συνεχίζει στους Champions League με την πρόκριση στην προημιτελική φάση. Κάτι που άξιζε με τη γενικότερη παρουσία της αν και επιθετικά αρκέστηκε σε λίγα πράγματα, έχοντας βασικά το μυαλό της στο στόχο. Στο τέλος πάντως πήγαν να έρθουν τα πάνω κάτω, με την Τότεναμ με δέκα παίκτες να έχει μεγάλη ευκαιρία με τον Κέιν και τον Μενιάν να γλιτώνει την Μίλαν, η οποία με τη σειρά της είχε δοκάρι με τον Οριγκί.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν μοιρασμένο, δίχως την πολύ μεγάλη φάση πέραν μιας ευκαιρίας του Μεσίας που σούταρε άσχημα από καλή θέση. Η Μίλαν με τη συμπαράσταση τριών χιλιάδων οπαδών της κρατούσε τον έλεγχο απέναντι στην Τότεναμ που παρότι κυνηγούσε το γκολ για να φέρει το ματς στα ίσα, δεν έπαιρνε μεγάλα ρίσκα. Με τους επιθετικούς της να έχουν εξουδετερωθεί από την τακτική του Στέφανο Πιόλι.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε με φανερή την επίδραση των απουσιών της προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο μέρος, αλλά η απόδοσή της παρέμεινε σε χαμηλές στροφές, με την Μίλαν να δίνει χώρο για να κρατήσει το αποτέλεσμα πρόκρισης. Στο 64’ ο Χόιμπιεργκ είχε καλή στιγμή, αλλά ο Μενιάν απέκρουσε, με τον Χάρι Κέιν να απειλεί στο 68'. Στο 77' όμως ο Κριστιάν Ρομέρο είδε για μαρκάρισμα δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Γάλλο διαιτητή Τουρπάν και άφησε την Τότεναμ με δέκα παίκτες κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της.

Στις καθυστερήσεις η Τότεναμ πήγε να βρει το γκολ της παράτασης, αλλά ο Μενιάν έκανε τρομερή απόκρουση στην κεφαλιά του Κέιν. Και στην αντεπίθεση, στο 90+4', ο Οριγκί πλάσαρε τον Φόρστερ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Ο αγώνας άρχισε με δεκάλεπτη καθυστέρηση λόγω της κίνησης στην οποία έμπλεξε στο Λονδίνο η αποστολή της Τότεναμ. Όπως είχε συμβεί και ένα βράδυ νωρίτερα στο Τσέλσι-Ντόρτμουντ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φόρστερ, Ρομέρο, Λενγκλέ, Ντέιβις, Έμερσον (70' Ριτσάρλισον), Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (53’ Πόρο), Κουλουσέβσκι (83' Σάντσες), Σον, Κέιν

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλουλού, Τιό, Τομόρι, Μεσίας (56’ Σολεμάκερς), Κρούνιτς, Τονάλι, Ερναντέζ, Ντίαθ (81' Μπενασέρ), Ζιρού (81' Οριγκί), Λεάο (90' Ρέμπιτς)