Τσέλσι - Mπορούσια Ντόρτμουντ 2-0: Το γύρισε με πέναλτι και... VAR!

Ένα πέναλτι του Χάβερτς για χέρι του Βολφ που εκτελέστηκε δις (αφού στην πρώτη εκτέλεση του Αμερικάνου που κατέληξε στο δοκάρι είχαν μπει στην περιοχή παίκτες των φιλοξενούμενων) διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της Τσέλσι στέλνοντας την στην 8αδα του Champions League αντί της Μπορούσια Ντόρτμουντ που είχε νικήσει 1-0 στην Bεστφαλία

Τσέλσι - Mπορούσια Ντόρτμουντ 2-0: Το γύρισε με πέναλτι και... VAR!

Επεισοδιακός, πριν καν... ξεκινήσει, και γεμάτος σασπένς ήταν ο επαναληπτικός Τσέλσι - Mπορούσια Nτόρτμουντ!

H αναμέτρηση που ξεκίνησε με 10λεπτη καθυστέρηση λόγω αργοπορίας των φιλοξενούμενων στην άφιξη τους (εξαιτίας κίνησης) ολοκληρώθηκε με νίκη 2-0 των Λονδρέζων που ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 της Βεστφαλίας και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, με ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους κι ένα στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο και τους Βεστφαλούς που έχασαν με τραυματισμό τον Μπραντ στο 5λεπτο και συνεχίστηκε ανάλογα αφού πιέζονταν από τους Λονδρέζους που έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Χάβερτς να τραντάζει το δοκάρι (28').

Ενδιάμεσα (17') ο Kέπα είχε σταμάτησει φάουλ του Ρόις.

Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ ήταν ο μοιραίος στην φάση του 43' όταν δεν κατάφερε ν' απομακρύνει στο «τσαφ» του Στέρλινγκ μετά από γύρισμα του Τσίλγουελ κι ο Άγγλος εξτρέμ με τη δεύτερη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης χέρι του Boλφ σε σέντρα του Τσίλγουελ με επέμβαση του VAR έφερε τον Μακέλι στο μόνιτορ να δείχνει το πέναλτι το οποίο έστειλε στο δοκάρι ο Χάβερτς.

Ωστόσο νέα επέμβαση της τεχνολογίας, γιατί παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν μπει στην περιοχή, έφερε επανάληψη και ευστοχία του Γερμανού επιθετικού.

Στο εναπομείναντες διάστημα η ομάδα του Πότερ υπερασπίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα αφού ο Μπέλινγχαμ στο 61' αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή...

Τσέλσι: Κέπα, Φοφανά, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια, Τζέιμς, Κόβατσιτς (83' Πούλισικ), Φερνάντες (87' μακάρια), Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (83' Λόφτους-Τσικ), Χάβερτς, Φέλιξ (67' Γκάλαχερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μάγερ, Βολφ, Σούλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Τζαν, Μπραντ (λ.τρ. 5' Ρένια), Μπέλιγχαμ, Όζκαν (64' Γκίντενς), Ρόις, Αλέ (78' Mάλεν)