Αποζημίωση της UEFA στους φιλάθλους της Λίβερπουλ μετά το χάος στον τελικό του Champions League

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα σε όλους τους φιλάθλους της Λίβερπουλ που είχαν προμηθευτεί εισιτήριο για τον τελικό του Champions League με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αποζημίωση της UEFA στους φιλάθλους της Λίβερπουλ μετά το χάος στον τελικό του Champions League

Δέκα μήνες μετά τον επεισοδιακό τελικό του Champions League στο Παρίσι, η UEFA ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει όλους τους φιλάθλους της Λίβερπουλ.

Θα επιστρέψει τα χρήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους 19.618 φίλους της ομάδας του μεγάλου λιμανιού που είχαν αγοράσει εισιτήριο.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η UEFA έχει την «κύρια ευθύνη» για τις αστοχίες στον τομέα της οργάνωσης και ασφάλειας του τελικού, με χιλιάδες οπαδούς να μένουν εγκλωβισμένοι στη μοναδική θύρα που εξυπηρετούσε την είσοδό τους και την αστυνομία να απαντά με απρόκλητη χρήση σπρέι πιπεριού και δακρυγόνων για να διασπάσει το πλήθος.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον τελικό του Champions League στο Παρίσι κυμάνθηκαν από 70 έως 690 ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα δώσει πλήρη αποζημίωση στη Λίβερπουλ, που θα αναλάβει να επιστρέψει τα χρήματα στους φίλους της .

Εδώ να σημειώσουμε πως τρεις νομικές εταιρείες που εκπροσωπούν σχεδόν 3.000 φίλους της ομάδας του Λίβερπουλ, έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξουν περαιτέρω νομικές ενέργειες κατά της UEFA αν αποζημιωθεί μόνο η τιμή του εισιτηρίου και όχι παραπάνω χρήματα.

Την Τρίτη (7/3), ο γενικός διευθυντής της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δήλωσε: «Λάβαμε υπόψη μας έναν μεγάλο αριθμό απόψεων – δημόσιων και ιδιωτικών – και πιστεύουμε ότι αυτό το σχήμα αποζημιώσεων είναι πλήρες και δίκαιο».