Φαν Ντάικ: «Σχεδόν αδύνατη η πρόκριση»

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ Βίρτζιλ φαν Ντάικ παραδέχεται ότι η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει μια "σχεδόν αδύνατη δουλειά" στην προσπάθειά της να ανατρέψει την ήττα της με 5-2 από την Ρεάλ Μαδρίτης στους "16" του Champions League.

Φαν Ντάικ: «Σχεδόν αδύνατη η πρόκριση»

Οι Reds ταπεινώθηκαν από τους πρωταθλητές με τους Βινίσιους και Μπενζεμά να σκοράρουν αμφότεροι δύο φορές στη νίκη με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης.

Είναι η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ δέχεται πέντε γκολ στο Άνφιλντ στην Ευρώπη και αφήνει τις πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά να κρέμονται από μια κλωστή.

Ο Φαν Ντάικ δεν τρέφει αυταπάτες για το μέγεθος της αποστολής στο δεύτερο παιχνίδι στις 15 Μαρτίου.

"Έχουμε μια σχεδόν αδύνατη δουλειά στη Μαδρίτη σε τρεις εβδομάδες, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα συγκεντρωθούμε και θα δώσουμε τα πάντα για να εκπροσωπήσουμε τον σύλλογο όσο καλύτερα μπορούμε", δήλωσε.

"Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να το παρακολουθήσουμε, να μάθουμε από αυτό και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί στο επόμενο παιχνίδι που παίζουμε, το οποίο είναι η Κρίσταλ Πάλας.
Ακούγεται αρκετά εύκολο, αλλά δεν είναι - αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Αν κοιτάξετε πίσω στα δύο τελευταία παιχνίδια, παίξαμε καλά (κερδίζοντας την Έβερτον και τη Νιούκαστλ) και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε επίσης και να μην πανικοβληθούμε.

Προφανώς είμαστε όλοι απογοητευμένοι που χάσαμε, έτσι πρέπει να είμαστε, αλλά ο τρόπος που χάσαμε, σχεδόν χωρίς να δώσουμε στον εαυτό μας μια ευκαιρία στη Μαδρίτη, είναι σκληρός.

Έχουν ποιοτικούς παίκτες σε όλη την ομάδα, μπορούν να σε τιμωρήσουν και να τιμωρήσουν τα λάθη που κάνεις και αυτό έκαναν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο", πρόσθεσε ο Φαν Ντάικ.

"Είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι (κάναμε) λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε, αλλά αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε ρομπότ.

Νομίζω ότι βιαστήκαμε κάποιες φορές και χάσαμε την μπάλα σε δύσκολες στιγμές και έχουν τον ρυθμό και την ποιότητα για να μας τιμωρήσουν και ήταν φανταστικοί. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως ομάδα.

Δεν ήταν η πιο εύκολη σεζόν μέχρι στιγμής, αλλά ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτή είναι να μείνουμε ενωμένοι και αυτό είναι το μήνυμα -ακόμα και τώρα.

Όλοι είναι θυμωμένοι, όλοι είναι προφανώς απογοητευμένοι, αλλά το επόμενο παιχνίδι είναι σε τέσσερις ημέρες, οπότε αν θέλουμε να αποδώσουμε εκεί πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα τον διακόπτη και αυτό θα κάνουμε".

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στη δράση στην Premier League απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο.