Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Μυθική κατάληψη στο Άνφιλντ

Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα που βάζει τόσα πολλά γκολ στο Άνφιλντ σε ευρωπαϊκό ματς της Λίβερπουλ και με το εκπληκτικό 5-2 (με ολική ανατροπή) είναι έτοιμη για τους «8» του Champions League

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Μυθική κατάληψη στο Άνφιλντ

H Ρεάλ κάνει πλάκα στην Λίβερπουλ, αλλά αυτή στο Άνφιλντ ήταν πιθανώς ακόμη πιο τρανταχτή από τις προηγούμενες νίκες της στη διοργάνωση κόντρα στην αγγλική ομάδα. Ακόμη ίσως και από εκείνη στον περσινό τελικό. Η βασίλισσα έχανε 2-0 στο 14΄και τελικά έφυγε με το επιβλητικό 5-2 διαλύοντας κάθε πλάνο του Κλοπ, καθώς οι παίκτες του Αντσελότι ήταν ασταμάτητοι. Με δύο γκολ από Βινίσιους και Μπενζεμά, ένα του Μιλιτάο και το γρήγορο προβάδισμα με Νούνιες και Σαλάχ πήγε περίπατο. Τρομερό ματς, τρομερά λάθη από τους γκολκίπερ και θα πρέπει να γίνει κάτι ακόμη πιο... τρομερό στη ρεβάνς της Μαδρίτης για να μην προκριθεί στα προημιτελικά η ισπανική ομάδα.

Από την αρχή φάνηκε τι επρόκειτο να δουν τα μάτια μας. Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 4' με τρομερό τακουνάκι του Ντάργουιν Νούνιες από μπαλιά του Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος στο 14' έκανε το 2-0 μετά από ένα ολέθριο και απίστευτο λάθος του Κουρτουά που του έδωσε την μπάλα στο πιάτο.

Όλα έδειχναν φουλ επικράτηση της Λίβερπουλ, αλλά ο Βινίσιους είχε άλλη άποψη. Μείωσε στο 21' με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ και στο 36΄ισοφάρισε καθώς ο Άλισον... ζήλεψε τον Κουρτουά και με ένα τρομερό λάθος σε γύρισμα του Γκόμεζ έδωσε στον Βραζιλιάνο το δεύτερο γκολ του και πέμπτο εναντίον της Λίβερπουλ. Το ημίχρονο έληξε 2-2 με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν σε ένα ματς συναρπαστικό όσο λίγα στην ιστορία της φετινής σεζόν και... γενικότερα.

Η Ρεάλ, όμως, είχε πάρει αέρα και δεν σταματιόταν με τίποτα. Τα... διέλυσε όλα στο δεύτερο ημίχρονο! Στο 47' από εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς ο Έντερ Μιλιτάο με κεφαλιά έκανε το 2-3 ενώ η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν αλλού. Και στο 55' το σουτ του Καρίμ Μπενζεμά κόντραρε στον Γκόμεζ και πήγε στην εστία του Άλισον για το 2-4.

Στο 60' έγινε έλεγχος για περίπτωση πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ αλλά δεν υπήρχε και στο 67' έγινε το 2-5 με ταχύτατη αντεπίθεση από Μόντριτς, Βινίσιους και Μπενζεμά που πέρασε και τον Άλισον σε μία ποδοσφαιρική παράσταση από την ισπανική ομάδα. Για πρώτη φορά στην ιστορία έγιναν πολλά, όπως ότι η Ρεάλ έβαλε πέντε γκολ σε έδρα ομάδας που έχει κατακτήσει το Champions League. Σε μια θρυλική βραδιά για την βασίλισσα της Ευρώπης και σε μία τραγική για τη Λίβερπουλ και το Άνφιλντ.

Διαιτητής ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς. Κίτρινη: 60' Βινίσιους, 93' Έλιοτ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ (73' Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Χέντερσον (73' Μίλνερ), Μπάϊτζετιτς (85' Έλιοτ) – Χάκπο (64' Φιρμίνο), Νούνιες (64' Ζότα), Σαλάχ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα (27' λ.τ. Νάτσο) – Μόντριτς (87' Κρόος), Βαλβέρδε, Καμαβινγκά – Ροντρίγκο (81' Θεμπάγιος), Μπενζεμά (87' Ασένσιο), Βινίσιους