Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Οι ενδεκάδες στην «τιτανομαχία» του Άνφιλντ

Οι επιλογές των Γιούργκεν Κλοπ και Κάρλο Αντσελότι ενόψει της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Champions League (22:00, CS2 HD).

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Οι ενδεκάδες στην «τιτανομαχία» του Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ υποδέχεται στο Άνφιλντ την Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, Cosmote Sport 2 HD) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των «16» του Champions League σε μια επανάληψη του περσινού τελικού.

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για τρίτη συνεχή χρονιά και τέταρτη τις τελευταίες έξι σεζόν.

Ο αρχηγός των «κόκκινων», Τζόρνταν Χέντερσον, έφθασε τις 74 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Λίβερπουλ ισοφαρίζοντας τον Φιλ Νίλ στην 10η θέση της σχετικής λίστας. Βασικός ξεκινά ο Ντάργουιν Νούνιες ο οποίος ήταν αμφίβολος μετά τον τραυματισμό στον ώμο που αποκόμισε από το ματς με την Νιουκάστλ.

Θέση στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης πήρε ο Τόνι Κρόος, ο οποίος αρχικά είχε μείνει εκτός αποστολής όμως ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και τέθηκε στην διάθεση του Ιταλού τεχνικού.

Οι ενδεκάδες:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γ. Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μπάϊτζετιτς – Χάκπο, Νούνιες, Σαλάχ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά – Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους

Ένα αξιοσημείωτο στατιστικό στοιχείο είναι πως η Λίβερπουλ δεν έχει χάσει ποτέ σε πρώτο παιχνίδι στην έδρα της στην Ευρώπη από ευρωπαϊκή ομάδα. Και οι δύο ήττες σε πρώτο παιχνίδι στο Άνφιλντ έχουν προέλθει από αγγλικούς συλλόγους - την Λιντς στα ημιτελικά του Fairs Cup την σεζόν 1970/71 και την Τσέλσι στα προημιτελικά του Champions League την σεζόν 2008/09.