Μίλαν - Τότεναμ 1-0: Ο Ντίαθ έκρινε το ματς, «όλα τα λεφτά» η ρεβάνς του Λονδίνου

Η Μίλαν έκανε το πρώτο βήμα (1-0) για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αλλά η Τότεναμ έδειξε στο «Σαν Σίρο» ότι είναι ικανή για την ανατροπή στον επαναληπτικό του Λονδίνου.

Μίλαν - Τότεναμ 1-0: Ο Ντίαθ έκρινε το ματς, «όλα τα λεφτά» η ρεβάνς του Λονδίνου

H Μίλαν έκανε τα... βασικά στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο. Ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και πανηγύρισε στο τέλος μία νίκη με 1-0 επί της Τότεναμ, η οποία της δίνει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Μόλις στο 7’ οι «ροσονέρι» βρήκαν δίχτυα, όταν ο ο Ερναντέζ σούταρε, ο Φόστερ απέκρουσε και ο Ντίαθ πήρε το ριμπάουντ. Ο Φόστερ έκανε νέα απόκρουση, αλλά ο Ντίαθ επέμεινε και έγραψε το 1-0.

Από εκείνοτ το σημείο και μετά η Τότεναμ επιχείρησε με κάποιες στατικές φάσεις να απειλήσουν, προσπάθησε και από τα άκρα με τους Κουλουσέβσκι και Σον να δημιουργήσει ρήγματα στην μιλανέζικη άμυνα, αλλά οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετικά το τεχνητό οφσάιντ και όλες οι υποψίες ευκαιριών των Λονδρέζων κατέληγαν στα... σκουπίδια.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν θα μπορούσε να σκοράρει στο 78’, αλλά ο Ντε Κετελάρε έπιασε μία κακή κεφαλιά και ο Πέρισιτς στην προσπάθειά του να διώξει, λίγο έστειλε να την στείλει στα δίχτυα της Τότεναμ.

Η Τότεναμ σε γενικές γραμμές έδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ απέναντι σε μία Μίλαν που με πειθαρχία στο τακτικό κομμάτι, κατάφερε να πάρει μία πολύτιμη νίκη.

Η ρεβάνς του Λονδίνου είναι προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου.

Οι συνθέσεις:

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Τιό, Καλουλού, Κιάερ, Ερναντέζ, Σαλεμάκερς (77’ Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86’ Πομπέγκα), Ντίαθ (77’ Ντε Κετελάρε), Ζιρού, Λεάο (90+1’ Ρέμπιτς)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φόρστερ, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81’ Ντέιβις), Σκιπ, Σαρ, Κουλουσέβσκι (70’ Ριτσάρλισον), Πέρισιτς, Σον (81’ Ντανζούμα), Κέιν