Ο Τζέκο έστειλε τη Ρόμα στους «8»

Οι «τζιαλορόσι» κατάφεραν να νικήσουν πολύ δύσκολα τη Σαχτάρ με 1-0 και να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο Τζέκο έστειλε τη Ρόμα στους «8»

Η Σαχτάρ είχε το πάνω χέρι από το πρώτο παιχνίδι με τη Ρόμα. Η νίκη της σε εκείνο το παιχνίδι έστω και με το εύθραυστο 2-1 της έδινε προβάδισμα έναντι των Ιταλών. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να το υπερασπιστούν και να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η Ρόμα χάρη στον Τζέκο νίκησε μέσα στο «Ολίμπικο» 1-0 και πήρε αυτή το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Ουκρανοί, πάντως, όχι μόνο στάθηκαν καλά στην «αιώνια» πόλη, αλλά ήταν και εκείνοι που από το πρώτο λεπτό κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν την κατοχή της μπάλας και τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρηση. Οι «τζιαλορόσι» προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των Ουκρανών. Εκείνοι, όμως, είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και φαινόταν πως δεν μπορούσαν σε καμία στιγμή να κινδυνέψουν από τους Ρωμαίους. Μόλις στο 10’ η Ρόμα λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ όταν ο Φλορέντσι προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά είδε την κεφαλιά το να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Άλισον.

Στο 28’ ο Τάισον είχε καλό σουτ που πέρασε άουτ και στο 34’ ήταν η σειρά του Φερέιρα να δοκιμάσει την τύχη του, αλλά να δει τη μπάλα να περνάει έξω. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, αλλά με τη Σαχτάρ να είναι αυτή που κυριάρχησε μέσα στο παιχνίδι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό έμοιαζε ίδιο, αλλά η Ρόμα κόντρα στη ροή του ματς κατάφερε να προηγηθεί. Στο 52’ ο Στρόουτμαν πέρασε τηνκάθετη πάσα στον Τζέκο και αυτός πλάσαρε σωστά για να γράψει το 1-0. Οι Ουκρανοί τα έχασαν σε εκείνο το σημείο, αφού ήρθε ένα γκολ σε δύσκολο σημείο και με την ομάδα τους να είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το ματς έφυγε από τα χέρια της Σαχτάρ, η οποία στο 79’ έμεινε και με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Ορντέτς. Στη συνέχεια προκλήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών και η Ρόμα τελικά κράτησε εύκολα το «χρυσό» 1-0 που την έστειλε στην οκτάδα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Κολάροφ, Φάτσιο, Μανωλάς, Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Στρόουτμαν, Εντέρ (65’ Γκέρσον), Περότι, Τζέκο (89’ Ελ Σαράουϊ).

Σαχτάρ (Φονσέκα): Πιατόφ, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι, Όρντετς, Μπούτκο, Στεπανένκο (74’ Άλαν), Φρεντ, Τάισον, Μάρλος (82’ Ντεντίνιο), Μπερνάρντ, Φερέιρα.