Ch. League: Η Λίβερπουλ «έσπασε» το αήττητο της Νάπολι, ανατροπές επί ανατροπών στον Δ' Όμιλο!

Η Νάπολι υποχρεώθηκε στην πρώτη της ήττα τη φετινή σεζόν στο «Άνφιλντ» από την Λίβερπουλ με ιστορικό γκολ του Σαλάχ, αλλά προκρίθηκε ως πρώτη στους «16» του Champions League. Το «έλα να δεις» στον Δ’ Όμιλο με φοβερή πρόκριση της Άιντραχτ μέσα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και αποκλεισμό στο 90+5' για την Μαρσέιγ

Ch. League: Η Λίβερπουλ «έσπασε» το αήττητο της Νάπολι, ανατροπές επί ανατροπών στον Δ' Όμιλο!

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΕΠΙ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΣΤΟΝ Δ’ ΟΜΙΛΟ

Ο Δ’ Όμιλος ήταν «όλα τα λεφτά» της αποψινής βραδιάς για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, καθώς οι Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Τότεναμ και Μαρσέιγ είχαν πιθανότητες να βγουν από πρώτες έως... τέταρτες! Η Σπόρτινγκ που φιλοξένησε την Άιντραχτ, κρατούσε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League έως το 62’ με το γκολ του Αρτούρ στο 39’, μέχρι που ήρθε ο Καμάντα με πέναλτι στο 62’ και ο Μουανί στο 72’ να φέρουν τα «πάνω-κάτω» και να πάρει την πρόκριση ο γερμανικός σύλλογος ως δεύτερος, αφήνοντας για τρία-τέσσερα λεπτά τα «λιοντάρια» της Λισσαβώνας εκτός Ευρώπης στην 4η θέση!

Το ματς στη Λισσαβώνα έληξε και ουσιαστικά η Σπόρτινγκ ήταν εκτός Ευρώπης, καθώς έμενε 4η... Ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν λίγα λεπτά αργότερα, αφού το ματς στο Βελοντρόμ ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Τότεναμ ολοκληρώθηκε πιο μετά. Οι Μασσαλοί ήταν στο 1-1 με την Τότεναμ και ουσιαστικά έβγαιναν τρίτοι. Οι Άγγλοι, όμως, έκαναν... κηδεία στη Μαρσέιγ, καθώς το γκολ του Χόιμπιεργκ στο 90+5’, οδήγησε την Τότεναμ στην κορυφή του ομίλου και την Μαρσέιγ εκτός Ευρώπης, με αποτέλεσμα από το γκολ της Τότεναμ να ευνοηθεί η Σπόρτινγκ και ως 3η να συνεχίσει το ταξίδι της στο Europa League!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΚΟΛ ΣΑΛΑΧ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΙ

Στον Α’ Όμιλο γράφτηκε Ιστορία. Όχι τόσο για το γεγονός ότι η Λίβερπουλ σταμάτησε το φετινό αήττητο της Νάπολι (2-0). Στο ματς που αγωνίστηκε βασικός o Κώστας Τσιμίκας, ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 85’ και έπιασε τον θρυλικό Στίβεν Τζέραρντ στα ευρωπαϊκά γκολ, καθώς ο Αιγύπτιος έφτασε τα 41, όσα είχε δηλαδή και ο Τζέραρντ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Νούνιες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη Νάπολι να περνάει πάντως ως πρώτη στην επόμενη φάση του Champions League και τη Λίβερπουλ ως δεύτερη. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Άγιαξ με το διπλό που πήρε στην Γλασκώβη επί της Ρέιντζερς (3-1), εξασφάλισε την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League.

ΤΑ ΠΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στον Γ’ Όμιλο ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί από την περασμένη εβδομάδα, με την Μπάγερν Μονάχου να κερδίζει 2-0 την Ίντερ και να κάνει το «6 στα 6» στον όμιλο, ενώ η Μπαρτσελόνα που από την περασμένη εβδομάδα έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στο Champions League, περιορίστηκε σε ένα διπλό στην Τσεχία επί της Βικτόρια Πλζεν (4-2) που δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία. Οι «μπλαουγκράνα» εδώ και μία εβδομάδα είχαν κλείσει θέση στα μπαράζ του Φεβρουαρίου για το Europa League.

ΤΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (1/11)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Λίβερπουλ - Νάπολι 2-0

(85’ Σαλάχ, 90+10’ Νούνιες)

Ρέιντζερς - Άγιαξ 1-3

(86 πέν. Ταβερνιέ - 4’ Μπεργκουί, 29’ Κούντους, 89’ Κονσεϊσάο)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου - Ίντερ 2-0

(32’ Παβάρ, 72’ Τσούπο - Μότινγκ)

Βικτόρια Πλζεν - Μπαρτσελόνα 2-4

(52’ πέν., 63’ Τσόρι - 6’ Αλόνσο, 44’, 54’ Τόρες, 75’ Τόρε)

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ

Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2

(45+2’ Εμπεμπά - 54’ Λενγκλέ, 90+5’ Χόιμπιεργκ)

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

(39’ Αρτούρ - 62’ πέν. Καμάντα, 72’ Κόλο Μουανί)